LIFESTYLE

Banksy je otvorio art hotel u Betlehemu

Hotel koji obećava 'najgori pogled na svijetu'
Walled Off Hotel
Ako ste ikada poželjeli noć provesti okruženi umjetničkim djelima, od 11. ožujka imat ćete priliku to činiti u novootvorenom hotelu osmišljenom i financiranom od strane najpoznatijeg street umjetnika Banksyja.

Ujedno najnoviji umjetnički projekt slavnog misterioznog umjetnika, smješten na zloglasnoj barijeri koja razdvaja Izrael i Palestinu i otprilike 1.5 kilometara od centra Betlehema, otvoren je Walled Off Hotel čije su sobe osmislili Banksy, Sami Musa i Dominique Petrin.

banksy
banksy
banksy
Eksperimentalni umjetnički show uistinu je pravi hotel u kojem je moguće odsjesti, a Banksy je uz pomoć svog tima proveo posljednjih 14 mjeseci renovirajući stari hotel. Uz transformirane hodnike, sobe, blagovaonice, barove i ino, hotel će imati i umjetničku galeriju pod vodstvom kustosa Ismala Duddere koja će uključivati djela najznačajnijih palestinskih umjetnika u posljednjih 20 godina.

banksy
banksy
banksy
banksy
Cijeli je projekt nesumnjivo usmjeren na konflikt koji pogađa regiju i pomalo idejom podsjeća na Banksyjev 'zabavni' park Dismaland, te u revijalnom sarkastičnom tonu komunicira politička previranja i njihov utjecaj na lokalno stanovništvo. Hotel sadrži budget sobe čija je cijena 30 dolara po noći, a za uređenje su korištene stvari iz izraelskih vojničkih baraka, dok predsjednički apartman sadrži sve što bi 'korumpirani šef države mogao poželjeti', kako je opisano na službenoj stranici hotela.

banksy
banksy
banksy
Jedna od zanimljivijih soba svakako je ona čije je zidove iscrtao Banksy, a prikazuje borbu jastucima između Palestinca i Izraelca. Većina soba ima pogled na izraelsku sigurnosnu osmatračnicu, a u FAQ-u na stranici hotela savjetuje se kako se gosti moraju ponašati u skladu sa zdravim razumom, što podrazumijeva poštivanje vojnih snaga, i hotel nipošto ne podržava fanatike već dobrodošlicu želi baš svim nacionalnostima te ljudima s bilo koje strane konflikta.

banksy
banksy
banksy
banksy
M.M.
Foto: Walled Off Hotel
Objavljeno: 06.03.2017. u 10:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p