DIZAJN I ARHITEKTURA

Barokna kuća za odmor s pogledom na Hvar

Vila koja obara s nogu

hvar
K
ada se nalazite u Hvaru, malo koji prizor vas neće istinski radovati i biti melem za vaše oči koje su jedva dočekale godišnji odmor. Svaki kutak ovog predivnog otoka mami uzdahe i nije čudo što se mnogi vraćaju doživjeti taj posebni šušur iz godine u godinu. No, ako se pritom budite s pogledom na Rivu i pijete svoju zasluženu čašu vina navečer uz bazen unutar zidina vlastitog dvorišta, ovaj godišnji odmor se pretvara u raj u kojem bismo vrlo rado ostali zatočeni do kraja života.

Mjesto radnje spomenutog raja jest vila Hvar, odnosno Heraclea, izgrađena u doba baroka, između 1590. i 1612. godine. Pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Republici Hrvatskoj stavljena je zbog svoje povijesne vrijednosti, a obnovljena je zajedno sa svojim dvorištem prije nekoliko godina. Predivna vila se sastoji od barokne i gotičke kuće, a na imanju se nalazi i vinski podrum s prvoklasnim hrvatskim i inozemnim vinima.

Smještena u prizemlju, barokna kuća vile Hvar s pripadajućim vrtom ograđenim kamenim zidom i ispunjenim mediteranskom vegetacijom sastoji se od moderno uređenog dnevnog boravka, dvokrevetnih soba i kuhinjom s blagovaonicom, a s njom je povezana i srednjovjekovna kuća. U njoj prevladava bijela boja i elegantni dizajn apsolutno svakog detalja, dok je zatvoreni bazen, sauna, soba za opuštanje, soba za masažu te whirlpool bazen čine uistinu perfektnom hedonističkom oazom.
  
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar  
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar
 
vila hvar 
vila hvar 
vila hvar 
M.M.
Objavljeno: 30.07.2015. u 12:55

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p