LIFESTYLE

Beyoncé među najmoćnijim ženama svijeta

Fortune objavio listu najmoćnijih žena u 2016.
beyonce
Prije nekoliko dana publikacija Fortune je objavila svoju godišnju listu najmoćnijih žena svijeta. 2016. je dosad, prema riječima Fortunea, bila turbulentna, no prilika za žene nije nedostajalo.

Među 50 najmoćnijih dama na svijetu ubrojene su žene koje se nalaze na vodećim pozicijama, redom izvršne direktorice zahvaljujući kojima su kompanije zgrnule bilijune i zadržale svoje vodeće tržišne pozicije. Premda se na ovim izborima uobičajeno ne nalaze žene iz svijeta zabave, 19. po redu lista Fortunea donijela je jednu iznimku. Naime, među 22 izvršne direktorice, našla se i Beyoncé. Posebni je spomen pjevačica zaradila jer ju je, prema riječima autora liste, ove godine bilo nemoguće ignorirati. Osim što je ušla u povijest kao prva glazbenica s 12 pjesama uvrštenima na Billboard Top 100, i to s albumom Lemonade, zanemariti se ne mogu ni njeni poslovni podvizi. Novi brend sportske odjeće Ivy Park, kao i njena kompanija Parkwood Entertainment koja je ove godine postala bogatija za glazbeni label bilježe uspjehe. Za njega su, u revijalnom ženskom tonu, također ove godine, potpisale ugovor prve tri glazbenice. Uz navedeno, Beyonce je u 2016. novac uložila i u ženski start up WTRMLN WTR. 

Glazbena se diva tako pridružila fascinantnim ženama poput Mary Barre, izvršne direktorice General Motorsa koja je zauzela broj jedan Fortuneove liste, šezdesetogodišnje Indre Nooyi, izvršne direktorice kompanije PepsiCo koja svoju poziciju drži već deset godina, predsjednice IBM-a Ginni Rometty, Sheryl Sandberg, operativne direktorice Facebooka i brojnih drugih. Najmlađa na listi najmoćnijih žena je, izuzmemo li Beyonce kao bonus, četrdesetjednogodišnja Amy Hood iz Microsofta. Trebate li nakon ovih informacija inspiraciju za poslovni podvig ili pak finalni push ka ostvarenju projekta o kojem već dugo razmišljate, neka vam cjelokupna lista najmoćnijih žena prema magazinu Fortune bude obavezno štivo.

beyonce
M.M.
Foto: Ivy Park
Objavljeno: 13.09.2016. u 14:55
Tagovi: Beyonce

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p