DIZAJN I ARHITEKTURA

Čašice iz kojih se rakija ispija naiskap

Hrvatski produkt dizajn koji ćete poželjeti u svome domu

Zvig Ema Gerovac 

Početak mjeseca rezerviran je za predstavljanje domaćeg produkt dizajna, a u posljednje vrijeme ovo nam područje zadaje puno posla. Domaći kreativci iz dana u dan pokazuju kako imaju mnogo toga za ponuditi te je, uz nove platforme za predstavljanje njihovog rada, domaći dizajn postao itekako pristupačan i poželjan u našim domovima.

Ovaj mjesec zaljubili smo se u produkt dizajn mlade dizajnerice Eme Gerovac. 2014. godine diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, a do sada je već radila kao industrijska i grafička dizajnerica u raznim dizajn studijima. Ono čime nam je zapela za oko jest Žvig, dizajnerska čašica po mjeri svih Balkanaca.

Šarmantne čašice dizajnirane su s namjerom da u potpunosti ispune običaj ispijanja rakije, a to je odjednom. Kako je čašu nemoguće punu položiti na stol, narodni lijek se mora ispiti u jednom dahu, baš kao što nalaže tradicija. Napravljene od drveta oraha i s premazom od maslinovog ulja, Žvig je i na prvi pogled vrlo šarmantan proizvod.

Poželite li svoje goste ponuditi tradicionalnim napitkom iz čašica domaćeg potpisa, Žvig možete pronaći u zagrebačkim trgovinama Take me home, Kino Europa shop, Grič Witch i Croatian design superstore, kao i u splitskom GetGetGet Concept storeu.
 
Zvig Ema Gerovac 
Zvig Ema Gerovac 
Zvig Ema Gerovac 
Zvig Ema Gerovac 
Zvig Ema Gerovac 
 
M.M.
Foto: Croatian Design Superstore, Behance.net
Objavljeno: 08.04.2015. u 12:53

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p