LIFESTYLE

Divni makrame proizvodi slovenskog brenda osvojiti će vas na prvu!

Unikatne kreacije nastale jedinstvenom umjetničkom formom

Makrame tehnika jedna je od starih tehnika čija popularnost posljednjih godina polako raste. Zahvaljući internetu i brojnim ''tutorijalima'', pomoću ove sjajne tehnike moguće je izraditi razne home decor predmete, ukrase za eksterijer ali i izraditi razne acesoare i nakit.

Sam naziv makrame u prijevodu sa španjolskog znači ''tehnika vezivanja čvorova'' i jedna je od najstarijih tehnika ručnog rada, a najveća posebnost krije se u činjenici da ne postoji mašinerijski način replikacije vezova odnosno čvorova, stoga je ovo jedna od zaista rijetkih tehnika čija je realizacija moguća isključivo ručnim putem. Iako je javnost u jednom trenutku gotovo u potpunosti zaboravila na makrame, čini se kako je ponovno zaživjelo zanimanje za ovu jedinstvenu umjetničku formu. A živući dokaz toga jest slovenski brend naziva Ita design iza kojeg stoji kreativna Slovenka koja je svoj hobi pretvorila u uspješan biznis. Ita design u početku se bavio proizvodnjom ukrasa i dekoracije za zid, a kako je rastao interes za predmete izrađene ovom tenikom tako se i ponuda polako širila. Tako danas možete pronaći različite dekoracije, torbe, odjevne predmete, pa čak i svjetiljke. Danas Ita design surađuje sa brojnim tvrtkama za dizajn interijera, a njene kreacije pronaći ćete i u poznatim istarskim vilama – Villa No 24 i Villa No 23.

Sve kreacije koje potpisuje ovaj slovenski brend pronaći ćete na njihovoj službenoj stranici, a pratiti ih možete na Instagramu te na Facebooku. Isto tako, ako ste zainteresirani za određeni predmet izrađen ovom tehnikom, a ne nalazite ga na njihovoj stranici, ne brinite jer Ita design svoje kreacije izrađuje i po individualnim narudžbama!

Objavljeno: 05.04.2020. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p