DIZAJN I ARHITEKTURA

5 domaćih brendova čiju keramiku ćete poželjeti u svom domu

#jednizadruge

Uređenje doma zasigurno je jedna od najvećih radosti, a pridodamo li tome i šarmantne detalje koji će cijelu priču zaokružiti na pravi način, kao finalni rezultat dobiti ćemo prostor od kojeg ćemo se teško odvajati. Budući da se trenutno nalazimo u poprilično nepogodnoj situaciji u zemlji, mali obrti i radnje posebice trebaju našu pomoć, stoga ako razmišljate o preuređenju doma ili vam fali nekoliko sitnica, divno keramičko posuđe bez imalo razmišljanja nameće se kao nepogrješiv izbor, stoga smo u nastavku izdvojili nekoliko predivnih keramičkih radnji za koje smo sigurno da će zadovoljiti i one najzahtjevnije!

Chia Cups

Filipa Sorko krije se iza jednih od najinstagramičnijih šalica, a kako i samo ime nalaže riječ je o neodoljivim točkicama. Chia Cups dolaze u dvije veličine, onoj standardnoj i nešto manjoj idealnoj za ispijanje espressa, a kada govorimo o bojama, Filipa se je zadržala na crno bijeloj jednostavnosti, dok je u skorijoj budućnosti u planu proširenje chia uzorka i na tanjure. Ono što je jedna od najvećih posebnosti ovih šalica definitivno je njihova unikatnost jer ne postoji niti jedan identičan komad, stoga tražite li šalicu s kojom će svako ispijanje kave ili čaja biti divno iskustvo, na pravom ste mjestu.

Odeata Ceramics

Valentina Šeb osnivačica je Odeata Ceramics posuđa, a ono što na prvi pogled osvaja definitivno je preciznost i pedantnost izrade. Valentina u svom dizajnu voli vedre pastelne boje, zanimljive oblike i broje reljefne uzorke koji se divno uklapaju u ovu sanjivu priču. Odeata Ceramics u svojoj ponudi ima setove za jelo, a naravno mogu se pronaći i setovi šalica. Neizmjeran trud uložen u izradu ove keramike vidljiv je u svakom detalju, pa možemo zaključiti kako Valentina ništa ne prepušta slučaju te kreira predivno i unikatno posuđe za sve one koji svom domu žele podariti izgled o kojem će se pričati.

Marinski Heartmades

Riječanka Marina Marinski stoji iza brenda Marinski Heartmades koji je specifičan po svojem jedinstvenom i unikatnom dizajnu. Kao jedan od glavnih motiva nameće se priroda, ali i želja da se zadrži nešto tradicionalniji pristup izradi keramike. Naime, svaki predmet izrađen je s puno ljubavi i pažnje, a činjenica kako je sve ručno oslikano, dodatno nas potiče da što prije nadopunimo kolekciju divnim Marinski posuđem. Osim šalica i tanjura, u ponudi možete pronaći i interesantne vaze, dječje proizvode i zdjelice.

Dunja Ignis

Martina Bilan je ime koje se krije iza pseudonima Dunja Ignis, a osvojila nas je prekrasnim posuđem koje donosi razigranu notu. Radi se o tanjurima koji oslikavaju more, morske radosti te pružaju dojam ljetne neopterećenosti, stoga želite li u svom domu u bilo koje doba ljetne note, Martinino posuđe ispunit će sva vaša očekivanja. Osim samog posuđa, zavirite li na Instagram profil ove svestrane umjetnice, pronaći ćete još pregršt detalja za koje također ne dvojimo da će osvojiti baš svačije srce.

Terra ceramica

Tea Radić i njezina posebna keramika bez imalo razmišljanja je nešto što priželjkujemo u svojoj kolekciji, a divne šalice s porukom su kao stvorene za bezbrižno ispijanje jutarnje kave ili ukusnog čaja. Tea je po struci kiparica, stoga ne čudi što ima istančano oko za estetiku i što su njezine šalice nešto drugačija vizualna priča. Minimalizam i decentan izgled su okosnice Teinog dizajna, a sanjivi natpis divan pečat koji ne ostavlja mjesta negodovanju. Tea također voli reljefne detalje, ali i savršeno nesavršene oblike, tako da će njezine šalice biti idealan odabir za sve umjetničke duše.

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.03.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p