DIZAJN I ARHITEKTURA

Bajkoviti ružičasti dizajn interijera osvojiti će vas na prvu!

Čini se kako je vrijeme ružičastih interijera tek započelo!

U posljednih nekoliko godina ružičasti interijeri potpuno su zavladali Internetom, a uglavnom su krasili ugostiteljske objekte kao što su restorani, kafići i hoteli. Ipak, čini se kako je opsesija ružičastom bojom prešla i u dizajn onih prostora u kojima boravimo svakodnevno – u kuće, ali i vikendice.

Dokaz tomu definitivno je posljednji projekt poznatog tajvanskog studija za dizajn interijera – KC Studija koji je dizajnirao kuću za odmor na Tajvanu, smještenu tik uz more. I sam naziv projekta ''Pink House'' otkriva da se radi o uređenju koje karakterizira ružičasta boja koja preplavljuje gotovo svaku prostoriju na čak tri kata! Ružičasta mineralna boja baza je za sve zidove i stropove koji se nalaze u kući, a mramorne površine te geometrijski elementi od čelika i ružičastog zlata daju prostoru poseban, elegantan štih kojeg upotpunjuju različiti ružičasti predmeti i materijali u svojoj prirodnoj boji, stoga je poigravanje nijansama roze jedna od temeljnih principa na kojima počiva ovakva vrsta dizajna.

Prvi kat ove bajkovite kuće rezerviran je za kuhinju i blagavaonicu. Drugi kat je prostor koji sadrži spavaću sobu, kupaonicu i sobu za mačke dok je treći kat nešto drugačijeg, prigušenog dekora i povezuje se s vanjskim dijelom; namijenjen je uživanju u pogledu na more, zalasku sunca i vjetrenjačama koje krase okoliš u kojemu je kuća nastanjena.

Kombinirajući svakodnevne funkcije s ljubavlju vlasnika prema svojim kućnim ljubimcima, kuća je uistinu jedinstven komad arhitekture koji će oduševiti sve ljubitelje dizajna interijera. Ostale projekte ovog kreativnog studia potražite na njihovoj službenoj stranici!

Objavljeno: 06.04.2020. u 12:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p