DIZAJN I ARHITEKTURA

Blagdanski minimalizam: Ova vrsta ukrasa oduševit će sve koji ne vole komplicirati

Može biti zabava za cijelu obitelj ili osoban kreativan proces

Advent je službeno krenuo, a to je potaknulo čak i one koji to još do sada nisu napravili da razmisle o božićnim ukrasima. Instagram je prepun ideja i savjeta kako najblagdanskije ukrasiti svoj dom, a jedna ideja mogla bi se svidjeti svima ljubiteljima minimalizam.

Jedan od načina na koji ćete svijetu poručiti da slavite Božić, ali i da imate kreativnu i inovativnu stranu jest ukrašavanje prozora bijelim markerom ili tekućom kredom. Ovaj jednostavan, ali efektan postupak pruža priliku za izražavanje kreativnosti, stvaranje jedinstvenih ukrasa i stvaranje tople atmosfere koja odražava radost Božića.

Pripremite materijale: Nabavite bijele markere ili tekuću kreda u različitim veličinama, ovisno o detaljima koje planirate dodati. Očistite prozore kako biste osigurali ravnu površinu za rad.

Izbor motiva i inspiracije: Razmislite o motivima koje želite crtati. Božićna drvca, zvijezde, pokloni, ili čak omiljeni likovi iz božićnih priča mogu biti sjajne opcije. Proučite različite stilove online ili u knjigama za inspiraciju prije nego što krenete s crtanjem.

Tehnika crtanja na prozoru: Crtanje na prozoru zahtijeva malo drugačiju tehniku u usporedbi s klasičnim papirima. Budući da prozori obično nisu potpuno ravni, važno je prilagoditi pritisak na markeru ili kredi kako biste postigli željeni rezultat. Eksperimentirajte s laganim potezima i dodajte detalje postupno.

Dodavanje boje i detalja: Iako koristite bijele markere ili tekuću kreda, razmislite o dodavanju nijansi i tonova. Dodajte sjene ili konture kako biste dodali dubinu i interes vašem crtežu. Ova dodatna dimenzija može učiniti vaše ukrase još atraktivnijima.

I za kraj – pitanje koje smo postavili prije samog crtanja: Kako se to skida?

Uklanjanje Ukrasa: Kada prođu praznici, lako je ukloniti ukrase s prozora. Koristite blagu sapunicu ili posebne sredstva za čišćenje stakla kako biste očistili prozore bez ostavljanja tragova.

Ovaj jednostavan i zabavan projekt može postati tradicija koju cijela obitelj uživa. Uživajte u procesu stvaranja i stvarajte vlastiti magični svijet Božića na svojim prozorima!

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.12.2023. u 11:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p