DIZAJN I ARHITEKTURA

Cvjetni zid koji ćete odmah poželjeti u svom interijeru!

Mala remek-djela načinjena od papira ostavit će vas bez teksta!

Ann Wood američka je umjetnica koja od davne 1987. godine kombinira ljubav prema ilustraciji sa tradicionalnim pristupom obrade papira te tako stvara maštovite komade inspirirane jednostavnim, prirodnim motivima koji će vas zasigurno oduševiti!

Svaki komad ručno je izrađen i obojen te uspješno prikazuje umjetnikove ilustrativne interese koji su, rekli bismo, prilično tradicionalni no ništa manje posebni od suvremenih, modernističkih motiva i tehnika na koje smo navikli. Ručno izrađena estetika prenosi Woodov tradicionalni pristup zanatu papira koji ona koristi kao sredstvo za evociranje duha prirode. '' Moji komadi prilično su realistični, no ne zato da bih duplicirala, već tumačila sjaj prirode. Pokušavam uhvatiti raznolikost i suštinu stvarnog te ukazati na krhkost i prolaznost istoga'', poručila je Wood. Ann tvrdi da je najviše privlače prirodni motivi zbog njihove univerzalnosti, ali i zbog njihove ljepote koja je baš uvijek –prolazna. Taj interest za prolaznost savršeno je naglašen samom tehnikom koju umjetnica koristi; papir svakako prikazuje krhkost njezine teme, ali i privlači pozornost i tjera nas da doista pogledamo cvijet, dodirnemo list i komentiramo određeni primjerak.

Ann uspješno manipulira papirom i žicom, a u svom dizajnu koristi sitne krojeve kako bi postigla što realniji prikaz objekata poput npr. leptira, perja ili latice cvijeća. Njene kreacije ručno su vezane vunom i baršunom prije nego što su uokvirene u vintage okvire, a njezini se radovi sve češće mogu pronaći na zidovima različitih interijera; čitav zid prepun Woodovih radova apsolutni je hit, a sam pogled na fotografije otkriva i zašto!

Woodlucker je studio koji je osnovala zajedno s Deanom Luckerom; strastveni povjesničar i mitolog koji zaboravljenu povijest, a posebice onu botaničku, unosi u Annino stvaralaštvo; njihov rad kombinacija je ljubavi prema ilustriranoj, papirnatoj umjetnosti i zaboravljenoj povijesti, a njihov rad pratite na službenoj stranici studia!

Objavljeno: 01.02.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p