DIZAJN I ARHITEKTURA

Divne tapete s potpisom domaće dizajnerice poželjet ćete odmah!

Prekrasan detalj koji će oduševiti baš sve!

Uređenje interijera u potpunosti možemo pospremiti u ladicu 'slatkih briga' koje u nama bude kreativnost i osobnost te u konačnici životni prostor postaje posebnom oazom mira, ljepote i razigranosti. Unazad nekoliko godina tapete su doživjele veliki povratak u interijere, što nimalo ne čudi jer je riječ o divnom ukrasu koji može uvelike promijeniti estetski smjer prostora te mu podariti svježinu i posebnost.

Ana Maria Ricov dobro je poznato dizajnersko ime. Njezine kolekcije uvijek nas iznova inspiriraju i potiču na poigravanje modom, ali ovog puta fokus nije na odjevnim predmetima, već na divnim i posebnim tapetama. Kao što smo spomenuli, tapete su divan dodatak baš svakom prostoru, a pridodamo li tome i zanimljive floralne uzorke, pun pogodak je zagarantiran. Ana Maria poznata je po tome što uzorci igraju veliku ulogu u njezinom stvaralaštvu, stoga je tapeta inspirirana zanimljivim biljkama logičan slijed koji nas je apsolutno oduševio. Kako bismo saznali sve detalje o tapetama, ali i planovima za budućnost, u nastavku smo porazgovarali s dizajnericom, stoga pročitajte što nam je sve otkrila!

Za početak, kako je nastala ideja da se okušaš u dizajniranju tapeta?

Lijepe suradnje uvijek krenu sasvim spontano i bez previše napora, a kompatibilne kreativne umove svemir nekako uvijek spoji. Tako je jednoga dana, moja draga prijateljica Monica Trzun Bosiljkov, osnivačica i glavna dizajnerica brenda Dreamhood Wallpapers, skočila kod mene u atelje na kavu. I nakon tipičnog ćaskanja o mojoj džungli koja mi srećom uspijeva u ateljeu te ljubavi prema biljkama, bacila je oko na nove skice kolekcije i na ključnu ilustraciju ženskog lika u botanikama. I tako je sve krenulo, Monica je samo ispalila - 'Pa daj nam napravi tapetu inspiriranu s botanikama! To si totalno ti!'Što ti je poslužilo kao inspiracija? Otkrij nam priču iza divnog floralnog uzorka!

Priroda je čovjekov prirodni habitat i potreba da se okružujemo zelenilom je sasvim logična. Život u simbiozi s biljkama je u mom slučaju 'normala', natrpala sam se s gomilom biljaka. U ateljeu žive pravi giganti na koje sam jako ponosna, a ni stan ne kaska previše. Tako da su biljke vrlo česta inspiracija u mom stvaranju, ako ne doslovna kao u ovom slučaju tapeta, svakako sam pogled na njih potiče kreativni impuls.

Kojim tehnikama si se koristila prilikom dizajniranja tapete?

Biljke crtam ručno, tako se najlakše izrazim, a i sam finalni izgled poprima jedan poseban 'touch'. Bojama i sjenama naknadno digitalno manipuliram, što cijeloj priči daje grafički karakter.

Zasad je u ponudi jedna tapeta, ali možemo li u budućnosti očekivati cijelu kolekciju?

Trenutno radimo na cijeloj kolekciji Botanika, a konkretna tapeta Japanese Gardens već je dostupna u prodaji. Ideja je obuhvatiti raznolike prirodne habitate, od Japanskih vrtova, preko džungli i pustinjskih kaktusa pa do poljskog cvijeća, bit će tu svega. Važno je spomenuti da su tapete custom made, što znači da se prilagođavaju dimenzijama vašeg zida.Brend Dreamhood Wallpapers poznat je po tome što koristi ekološki prihvatljive materijale, pa koliko je tebi aspekt održivosti bitan i primjenjuješ li ga prilikom dizajniranja odjeće?

Materijali koji se koriste za tapete su u potpunosti bez štetnih kemikalija i PVC-a te time sigurni za vaše kućanstvo i ljude koji borave u njemu. U današnje vrijeme aspekt održivosti bi trebao biti neophodan pristup u stvaranju i proizvodnji bilo čega jer moramo osvijestiti važnost očuvanja prirode i čovjekovog okoliša, pa s tom premisom svakako pristupam i u vlastitom dizajniranju odjeće. Za početak nisam dio masovne proizvodnje i cilj mi je stvarati kvalitetnu i dugotrajnu odjeću.


Foto: AMR
Objavljeno: 26.06.2020. u 10:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p