DIZAJN I ARHITEKTURA

Dizajnerica interijera otkrila kakve će kuhinje biti u trendu iduće godine

Zaboravite na minimalne i svijetle modele

Više puta smo pisali o tome kako izabrati idealnu kuhinju i na što sve obratiti pažnju pri odabiru. Kuhinja je svakako jedn od najvećih investicija pa prije same odluke u obzir treba uzeti sve, od funkcionalnosti do izgleda. Naravno, zbog toga što zahtijeva velika ulaganja želimo da ostane aktualna to više godina. Stoga je ovo kutak doma u kojem se ne treba previše povoditi za trendovima, no predviđanja za iduću godinu mogla bi vas pozitivno iznenaditi.

Za Homes & Gardens dizajnerica interijera Amber Lewis otkrila je da će u fokusu trendova u odabiru kuhinja biti tamne boje i sjajne glatke površine. 'Do sada smo uglavnom viđali kuhinje modernog i minimalističkog dizajna; sa svijetlim i bijelim nijansama te elegantnim radnim pločama. Ali, sada vidimo mnogo više dizajnera koji stvaraju kuhinje organskog izgleda, uključujući tamne i zemljane boje, prirodne materijale i kontrastne teksture.'

Možemo zaključiti da su se trendovi pomalo okrenuli prema tradicionalnoj interpretaciji modernog dizajna. Nakon donekle sterilnih bež interijera sve više se događa zaokret prema stvaranju udobnosti, topline, zbog toga su sve prisutniji bogati tonovi, izbor masivnijih materijala, kombiniranje različitih boja te rustikalni detalji. Ipak, to ne znači da je rezultat takvog pristupa kuhinja koja više priliči seoskoj kući nego modernom stanu, baš suprotno, kombinacija ovako hrabrih elemenata stvara istovremeno ugodan, ali i dojam promišljenog prostora.

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.11.2023. u 09:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p