DIZAJN I ARHITEKTURA

Dizajnerica interijera otkrila što nikad ne bi imala u vlastitom domu: S ovih 5 stvari se potpuno slažemo

Što izbjegavati?

Ako je pred vama izazov uređenja vlastitog doma, vjerujemo da ste u potrazi za korisnim savjetima. Dizajniranje interijera nije ni malo lagano i najčešće je teško pronaći ideju od čega krenuti. Mišljenja smo da ako ne znate što točno želite, uvijek je lakše pronaći odgovore na to što izbjegavati. Više puta smo naglasili kako je uz vizualno lijep interijer jednako bitna i njegova funkcionalnost. Nekoliko savjeta na tu temu podijelila je poznata dizajnerica interijera Brigette Romanek.

Upuštate li se u avanturu uređenja stana ili kuće samostalno, svi savjeti stručnjaka iz tog polja dobro dođu, a mnogi od njih su zaista lako primjenjivi. Posebno zanimljivo je umjesto onoga što bismo trebali, doznati što dizajneri s dugogodišnjim iskustvom izbjegavaju.

Za Insider, Brigette Romanek podijelila je nekoliko stvari koje nikad ne bi imala u svom domu, a s ovih pet smo se potpuno složili.

Zbog kratkih zavjesa prostorija može nalikovati bolničkoj sobi

Dizajnerica objašnjava kako kratke zavjese u prostoru mogu stvoriti dojam sterilnosti. Kao bolju opciju predlaže zavjese koje blago padaju na pod.

Meko svjetlo za ugodniji interijer

Romanek kaže da bismo trebali izbjegavati jaku i oštru rasvjetu jer utječe na ugođaj u prostoru. Kaže kako u vlastitom domu voli koristiti meku rasvjetu koja nalikuje svijetlu svijeće, a ponekad se zbog boje poigra I neonskom rasvjetom.

Dalje od satenskih tkanina

Dizajnerica jednostavno kaže kako je saten u suprotnosti s elegancijom. ‘Svila i baršun su elegantnija alternativa koja pruža luksuzan dojam i izgled kroz teksturu i boje’, rekla je za Insider.

Zaboravite na čupave tepihe

Prema dizajnerici ovo je trend na koji bismo trebali zaboraviti i prikloniti se izborima kao što su svilenkasti, vuneni i ratanski tepisi.

U kuhinji preskočite bijeli hladnjak

Odabir aparata u kuhinji može imati i veliku dizajnersku ulogu, a Romanek tvrdi da bijeli hladnjaci izgledaju jako zastarjelo. ‘Podsjeća me na kuću moje bake, iako volim svoju baku i cijenim njenu kuću, to me ne nadahnjuje.’, rekla je za Insider. Kao alternativu predložila je ugradbene hladnjake za ujednačen izgled kuhinje.

Objavljeno: 09.09.2023. u 16:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p