DIZAJN I ARHITEKTURA

Dnevni boravak ove obiteljske kuće dokazuje da ne morate odabrati kauč u neutralnoj boji

Nude interijer i akcenti u boji

Jess Hurrell je stilistica koja entuzijastično vodi Instagram profila na kojem objavljuje detalje uređenja interijera. Nedavno se s obitelji preselila u novu kuću pa sada na njezinom Instagramu možete pratiti cijeli proces preuređenja.

Obiteljska kuća iz viktorijanskog doba ima netipičan raspored, svaka prostorija je odvojena za razliku od modernih tlocrta otvorenog koncepta. Najsličnije ovoj vrsti plana možemo pronaći u građanskim stanovima tipičnim za veće gradove Hrvatske. Na profilu Jess Hurrell vidljivo je da su radovi i proces preseljenja još u tijeku, ali dvije prostorije ove kuće poprimile su svoj konačni oblik, a odlična su inspiracija ako želite unijeti trendi boje u svoj dom.

Riječ je o dnevnoj sobi u kojoj pažnju privlači crveno ružičasti baršunasti kauč. Ostatkom prostorije dominira neutralna paleta boja, krem boucle naslonjači i vintage drvena konzola. Odabir nježne i tople roskasto bež nijanse na zidovima povezao je odvažnu boju kauča s ostatkom prostorije.

Druga prostorija u kojoj je glavni element odvažna tamna bordo boja je kućna knjižnica/radna soba. Ovdje cijelom dužinom i visinom jednog zida dominira tamna polica za knjige. Bordo boja dodatno ističe predmete koji se nalaze na policama, a izvrsno je povezana s ostatkom detalja u prostoriji poput tepiha s geometrijski uzorkom, mramornog kamina i velike slike na njemu. Tamna paleta razbijena je bijelim foteljama i keramičkim detaljima. Općenito stil ove kuće sviđat će se svima koji preferiraju prirodne boje, ali ipak žele imati neočekivane akcente u boji koji podižu cijeli prostor i daju mu luksuzniji izgled.

Objavljeno: 11.02.2024. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p