DIZAJN I ARHITEKTURA

Drvena alpska koliba na sjeveru Slovenije pravi je raj za planinare!

Sigurno utočište na 2045 m nadmorske visine

Kamniške Alpe na sjeveru Slovenije poznate su po svojim planinarskim stazama koje svake godine privlače sve više posjetitelja iz svih dijelova svijeta. Skuta je treći po visini vrh u spomenutim Alpama koji pruža nezaboravan pogled na netaknutu prirodu zbog kojeg se svakako isplati pješačiti, a ispod kojeg stoji jedan od najstarijih ledenjaka!

Upravo na Skuti, među prekrasnim krajolicima, smjestio se pravi arhitektonski dragulj; moderna alpinistička koliba koju su dizajnirali studenti s Harwarda u suradnju sa slovenskim arhitektima iz Ofis studija kako bi stvorili inovativno alpsko sklonište. Nova, vizualno vrlo atraktivna koliba zamijenila je postojeće, zahrđalo, prilično dotrajalo sklonište koje se nalazi na čak 2045 m nadmorske visine. Uzimajući u obzir uvjete u kojima se nalazi, ova modularna koliba kreirana je od održivih, čvrstih materijala koji lako odolijevaju i najekstremnijim klimatskim uvjetima

Ova atraktivna alpska koliba može primiti i do 8 ljudi, a načinjena je od tri dijela; prvi dio zauzima hodnik i kuhinja, drugi zauzima prostor za druženje i spavanje, dok je treći rezerviran isključivo za spavanje, a veliki panoramski prozori s obje strane pružaju zapanjujuć pogled na dolinu Kamnik i okolne planine. Ova alpinistička koliba, osim što nudi sigurno utočište, osigurava i ugodno okruženje za sve avanturiste koji ovdje mogu bebrižno uživati u miru i tišini, ali i svim ostalim čarima koje slovenske alpe nude tijekom cijele godine!

Svi sudionici dobrovoljno su surađivali na ovom projektu, a posebno ističu poštovanje i ljubav koju gaje prema slovenskim planinama, ali i planinarima kojima žele, pomoću ovog projekta, služiti dugi niz godina. Više informacija o samom projektu možete potražiti na službenim stranicama.

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.02.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p