DIZAJN I ARHITEKTURA

Dva brenda dizajnerskog namještaja iz susjedstva su nam posebno privukla pažnju na aktualnom Design Weeku

Komadi namještaja koji imaju priču, a zrače posebnom estetikom

Aktualni sajam dizajna, umjetnina, namještaja, arhitekture do kraja tjedna održava se na Zagrebačkom velesajmu. Jedinstveno događanje okupilo je pet impresivnih sajmova na jednom mjestu pa posjetitelji do 1. listopada mogu vidjeti brojne izlagače u sklopu čak 5 različitih sajmova - Zagreb Design Weeka, Art Zagreb, Ambienta, Hotel&Gastroteh i ArhiBau.

I sami smo posjetili događanje i imali priliku iz prve ruke vidjeti najnovija dostignuća i trendove iz ovog područja. Dojmljiva postava dizajnerskog namještaja između ostalih brendova i dizajnerskih studija, prikazala je i komade dva brenda koja stižu iz susjedne Bosne i Hercegovine. Ono što nas je impresioniralo je oslanjane na tradiciju i odgovorno iskorištavanje materijala svojstvenih lokaciji u originalnim dizajnerskim rješenjima, a ako je suditi po nagradama i zastupljenosti ovih brendova na svjetskoj sceni, čini se da je riječ o dobitnoj kombinaciji.

Volumen

U obje priče izražena je posvećenost materijalu, točnije drvu koje je tradicionalno resurs na koji se oslanjalo i stanovništvo i gospodarstvo. Brend Volumen stiže iz susjedne BiH, točnije Tešnja, a modularni sjedeći elementi jaka su strana ovog brenda. Kao što i sami ističu na svojim stranicama, 'Dizajn doživljavamo kao suptilnu međuigru estetike i funkcionalnosti. Stoga posvećujemo najveću pažnju detaljima i odgovorno se odnosimo prema resursima. Naš cilj je kreirati visokokvalitetan, a pristupačan namještaj koji ispunjava zahtjeve modernog načina života.' Na prvi pogled Volumen namještaj jako je moderan, suptilnih, ali zanimljivih linija, a ono što iznenađuje je da ostavlja dojam bezvremenske elegancije.

Artisan

Artisan je brend u čijem je dizajnu još veći naglasak stavljen na ovaj dragocjeni materijal, s obzirom na to da je brend izrastao iz tradicionalnog stolarskog obrta. Stolice, radni i blagovaonski stolovi te razne drvene konzole najbolje opisuju vizualni dojam ovog brenda. Uz elegantan i suvremen dizajn posebna pažnja posvećena je obradi materijala. 'Drvo i život neraskidivo su povezani, a drvo je za nas doslovno život. Stoga u proizvodnji koristimo masivno drvo iz obnovljivih izvora, samo ekološki prihvatljive materijale za obradu, prirodna ulja i vosak koji naglašavaju raskošnu i organsku ljepotu teksture drva i omogućuju mu prirodno “disanje”.' Ono što nas se posebno dojmilo kod ovog brenda je završna obrada, komadi koji u isto vrijeme izgledaju jako čvrsto i postojano, ali i delikatno, poput prirode koju predstavljaju.

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.09.2023. u 15:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p