DIZAJN I ARHITEKTURA

Ideje za proljetnu dekoraciju doma omiljenim cvijećem!

… jer nema ništa ljepše od predivne cvjetne dekoracije!

Sada kada smo i kalendarski zakoračili u proljetni period godine, pravi je trenutak kako biste dom upotpunili ključnim detaljima koji će ga podignuti na pravi način te mu podariti neodoljiv razigran izgled. Tako se razno razne biljke nameću kao nepogrješiv odabir, a pogotovo ako tome pridodamo i neke od najpopularnijih kao što su tulipani, cica-mace ili neizostavne sadarke.

Dekoracija prostora biljkama je sjajna ideja, ali usprkos željama biljke ipak ne uspijevaju svima. No, ako dom ipak želite dekorirati predivnim cvijećem koji svaki interijer čini za nekoliko stepenica zanimljivijim, predlažemo da se odlučite za vrste koji ne iziskuju puno brige i zalijevanja. Biljke koje sjajno pristaju opisu definitivno su cica-mace i sadarke. Spomenute vrste zahtijevaju jako malo brige i vrlo su zahvalne za dekoraciju jer osim samostalno, možete ih koristi i kao dodatak buketima ili aranžmanima. Pored njih, neke od najdražih proljetnih biljaka su i tulipani, ali oni traju svega nekoliko dana pa budite spremni na to da je riječ o biljci koja nije trajna dekoracija. Ipak, to ne znači da primjerice vikend nije sjajan period kako biste kupili svježe tulipane i prostoru podarili neodoljivu proljetnu vibru.

Unatoč tome što smo sigurni da već imate najdraže proljetne biljne dekoracije, kako bismo vam probudili maštu i potaknuli kreativnost, u nastavku smo izdvojili nekoliko predivnih ideja kako ukrasiti dom biljkama za koje ne sumnjamo da će vas osvojiti na prvi pogled i natjerati da već danas krenete sa sitnim, ali vrlo bitnim dekorativnim preinakama!

Foto: Instagram
Objavljeno: 05.04.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p