DIZAJN I ARHITEKTURA

Ideje za uređenje balkona koje će ga pretvoriti u prekrasnu oazu za jutarnju kavu!

Praktični prijedlozi koje ćete lako rekreirati!

Iako većinu pažnje najčešće usmjerimo k uređenju interijera, odnosno unutarnjeg prostora u kojem boravimo, možemo se složiti da je imati balkon velika privilegija koja uvijek dobro dođe. Tako predlažemo da svoju malu balkonsku oazu pretvorite u cosy mjesto za boravak i uživate u ispijanju ukusne kave koja će tada biti još slađa.

Sigurni smo da nema ničeg ljepšeg od prve jutarnje kave ili čaja i uživanja u vrtnom okruženju, no budući da nas život u gradu nerijetko 'prisili' samo na balkon, uz pomoć nekoliko trikova i manje kvadrata je moguće pretvoriti u divnu zelenu oazu. Naime, bez obzira na to što nas je sustigao nešto hladniji period, svoj zimski balkon možete upotpuniti cosy udobnim dekicama i prekrivačima te sličnim detaljima koji će vam pružiti toplinu, ali naravno ono najvažnije, ne zaboravite na biljke koje će aludirati vrtno okruženje.

Ovisno o kvadraturi balkona, možete se odlučiti za biljke penjačice ili pak napraviti police na kojima će biljke stajati, a s druge strane nisu isključene niti dekoracije na podu. Za sjedeći dio predlažemo da također bude prilagođen prostoru, odnosno nemojte pošto poto ugurati veću garnituru već se odlučite za onu funkcionalnu i prikladnu. Što se tiče detalja, možete odabrati umjetnu travu kao podlogu, a nama najdraže su svjećice koje volimo omotati oko ograde te jednom kada se upale neupitno uživati u čarobnoj proljetnoj čaroliji.

Ideja i mogućnosti je doista mnogo, stoga smo u nastavku izdvojili nekoliko prijedloga za koje ne sumnjamo da će vas inspirirati i potaknuti da i sami krenete u preuređenje svog balkona!

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.02.2021. u 14:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p