DIZAJN I ARHITEKTURA

Jednostavne ideje za čarobno uređen blagdanski stol!

Prilikom dekoriranja budite maštoviti i kreativni !

U vrijeme blagdana posebnu pažnju posvećujemo izgledu našeg doma i, iako je glavna zvijezda tog veselog razdoblja božićno drvce, volimo pripaziti na ostale detalje kao što su izbor dekoracija, materijala i posuđa za blagdanski stol koji itekako može podignuti cijelu prostoriju i doprinijeti idiličnoj božićnoj atmosferi vašeg doma.

Nerijetko se dogodi da pored pečene purice i francuske salate blagdanski stol ne dobije pažnju kakvu zaslužuje, a čak i one najmanje promjene mogu donijeti znatnu vizualnu razliku koja će u znatno obogatiti atmosferu ambijenta. Bilo da je riječ o crvenim tanjurima, ručno izraženim ukrasima ili lijepo uređenim cvjetnim aranžmanima, sigurni smo da ćete uz malo volje i mašte oduševiti svoje goste! Za uređenje blagdanskog stola ne trebate izdvojiti puno novaca, a poslužiti mogu i ukrasi iz prirode; češeri, cvijeće i bilje specifično za ovo doba poput imele, božićne zvijezde, grane smreka i jela obavezan su detalj u blagdanskom uređenju stola i prostorija. Možete ih ukrasiti manjim kuglicama ili mašnicama, a možete iskoristiti i jabuke, osušene naranče i orašaste plodove koji će odlično poslužiti kao prekrasna mirisna dekoracija. Izdvojili smo primjere čarobno ukrašenih blagdanskih stolova koji će vas zasigurno inspirirati !

Što se boja tiče, ako želite igrati na sigurno svakako kombinirajte zlatnu, crvenu i zelenu nijansu. Bijela, srebna boja i svijetle nijanse općenito odličan su izbor za ljubitelje minimalizma i skandinavske estetike, a posebno će istaknuti bilo koji raznobojni detalj u prostoriji! Ne zaboravite na nezaobilaznu blagdansku dekoraciju svijećama koje će podignuti svaki blagdanski stol, a možete iskoristiti i staklene vaze u koje možete staviti božićne kuglice ili umjetni snijeg! 

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 13.12.2019. u 10:28

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p