DIZAJN I ARHITEKTURA

Ikea Art Event konačno stiže u Hrvatsku

Stižu odlični tepisi koji osvajaju na prvu!

U tvrtki IKEA vjerujemo da umjetnost ima važnu ulogu i da se ne bi trebala nalaziti samo u galerijama ili muzejima. Umjetnost ima svoje mjesto i u domovima. Zato ove godine IKEA ART EVENT 2019 ´silazi sa zidova´ i ´rasprostire se pod tvojim nogama´(i na podovima).

Osam dizajnera s različitim umjetničkim pozadinama dizajnirali su osam tepiha – svatko svoj – pa je tako svaki tepih jedinstven i upečatljiv. Krajnji rezultat? Strogo ograničena kolekcija umjetničkih djela koji nisu namijenjeni zidovima, izrađena od prirodnih materijala, a bit će dostupna isključivo putem internetske trgovine na IKEA.hr, počevši od 30. svibnja.

„Umjetnost nisu samo ulja na platnu, dvometarski mramorni kipovi, čudesne instalacije. Pod palicom tvrtke IKEA, umjetnost je ovog puta istkana; ona je kombinacija tapiserije, rukotvorine, avangardne mode, ulične kulture i umjetnosti, grafita, suvremenog dizajna... Umjetnost na tepisima smišljena je u glavama umjetnika, realizirana od vune i prirodnih materijala u Indiji i Egiptu i – rasprostrta pred vama i ispod vas. Na njoj možete plesati, samo hodati ili se čak valjati, ona je pod prstima vaših nogu ili ruku. Ne može bliže“, osvrnula se na novu IKEA kolekciju Sanja Muzaferija, novinarka i autorica bestseller knjige „Sretni stanovi: Stil, stav i 20 priča o ljudima i prostoru“ te vrsna poznavateljica kiča i campa.

Foto: PR
Objavljeno: 28.05.2019. u 12:41
Tagovi: Ikea

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p