DIZAJN I ARHITEKTURA

Imamo ideje za najoriginalnije božićne ukrase koji će vas osvojiti na prvu!

Dekoracija koja će vašem domu podariti dašak čarolije!

Iako smo sigurni da već imate ideju kako dekorirati dom i učiniti ga pravom malom blagdanskom bajkom, novih ideja ipak nikad dosta, a posebice ako je riječ o unikatnim i nadasve zanimljivim dekorima. Tako smo ovog puta u blagdansku dekoraciju odlučili uklopiti i najdraže praline za koje ne sumnjamo da vam uvijek iznova izmame osmijeh na lice.

Spoj ugodnog i korisnog, u ovom slučaju ukusnog i lijepog, nikad nije izgledao bolje, a sve zahvaljujući preukusnim Ferrero Rocher pralinama koje ćemo s lakoćom uklopiti u blagdanske dekoracije. O čemu je točno riječ? Ferrero Rocher praline imaju dugu tradiciju jednih od najdražih blagdanskih slastica, a isto tako, vrlo rado ih poklanjamo i kao znak pažnje, stoga smo ovih blagdana odlučili izaći iz provjerenih okvira te uz pomoć ukusnih poslastica kreirati čarobnu blagdansku dekoraciju. Otmjen i bogat, blagdanski dekor s Ferrero Rocher pralinama zasigurno će postati uspomena o kojoj će se uvijek pričati, a činjenica da je riječ o idejama koje vrlo lako možete napraviti sami ili u društvu najmilijih, dodatna je motivacija da već danas krenemo s dekoriranjem.

Prva ideja uključuje zanimljivu teglu za praline koja je praktična, ali i dekorativna, a potrebno vam je svega nekoliko detalja kako biste napravili ovu dekoraciju. To su:

staklenka
lak za nokte (crni ili zlatni)
crni konac
škare
zlatne naljepnice u obliku zvijezde
Ferrero Rocher

Prvi korak je odabrati staklenku oblika i dimenzija kojeg želite, a zatim lakom za nokte napisati prigodnu blagdansku čestitku. Ako mislite da nemate dovoljno ‘mirnu ruku’, kako biste izbjegli pogreške, prethodno možete izraditi šablone te iste popuniti lakom za nokte ili pak koristiti kalup-pečat te natpis otisnuti na staklenku. Kada ste to napravili i ostavili da se lak sasuši, vrijeme je da pozicionirate naljepnice te u staklenku stavite Ferrero Rocher praline.Sljedeća ideja zove se božićno zvonce. Naime, kako biste izradili ovu dekoraciju oko tanje staklenke manjih dimenzija od oko 15 cm potrebno je spiralno omotati žicu te oblikovati na način da se dobije stožasti oblik. Zatim navodite vrh kroz ušicu zvonca, ukrasite naljepnicom s imenom koju ste prethodno izradili od hamer papira te stavite drvce kao poklopac iznad Ferrero Rochera za potpuni dojam. Sve što vam je potrebno za izradu ove dekoracije je:

zlatna žica (duljina: 125 cm, promjer 2 mm)
staklenka za začine ( 4.5 cm)
zvona
bijeli hamer papir
crni flomaster
Ferrero RocherSljedeća ideja je neodoljivo božićno drvce čija je izrada vrlo zabavna, a uključuje sljedeće detalje:

tamno siva pjenasta ploča (okvirne dimenzije 90 x 60cm)
zlatne pribadače ili čavlići
uska zlatna vrpca
božićne čestitke
zlatne kvačice
privjesci za božićno drvce
Ferrero Rocher zvijezda repatica

Za početak oblikujte božićno drvce na svijetloj pjenastoj ploči uz pomoć pribadača. Kao sljedeći korak vrpcu provucite od vrha do dna i to na cik-cak način (od pribadače do pribadače). Zatim uz pomoć kvačica pozicionirajte božićne čestitke na vrpcu i dekorirajte drvce privjescima. Kao točku na i, na vrh postavite Ferrero Rocher zvijezdu repaticu koju je lako učvrstiti pomoću pribadača.Još jedna ideja koja nam se jako sviđa prigodnog je imena tiha noć, a njezina izrada uključuje:

papir za umatanje u različitim nijansama sive
baršunaste trake – crne i antracit
zlatni hamer papir
škarice
ljepljiva traka
dvostrana ljepljiva traka
Ferrero Rocher

Pakete je potrebno zamotati u sivi papir za umatanje poklona, a kako biste stvorili dojam notnog crtovlja, prvo omotajte baršunaste vrpce oko paketa tri puta, a zatim pričvrstite na stražnji dio ljepljivom vrpcom. Sljedeći korak uključuje nešto crtačkih sposobnosti, a to znači da morate skicirati glazbene note i ključ na zlatnom hamer papiru te prema predlošku, odrezati malim škarama. Potom pričvrstite Ferrero Rocher dvostranom ljepljivom vrpcom na glazbeno crtovlje i ključ, zalijepite ga na pakiranje za poklona, a preostale dvije baršunaste „crte“ vrpce provucite preko „nota“ te finalno pričvrstite na stražnji dio pakiranja poklona.Posljednja ideja su kolačići za novogodišnju noć, a to znači da je potrebno napuniti prikladne košarice za kolačiće s Ferrero Rocher pralinama, zamotati ih u celofan i zatvoriti dekorativnom vrpcom. Zatim napravite etikete s blagdanskim motivima, pažljivo izrežite i pričvrstite na drveni štap. Na etikete ne zaboravite napisati imena gostiju, a u košarice za kolačiće možete staviti i prskalice za još čarobniji dojam. Sve što vam treba za izradu ove dekoracije su:

crno-bijele papirnate košarice za kolačiće (prema broju gostiju)
škare
bijeli papir
ljepilo u stiku
crni flomaster
drveni štapići
celofanski papir
zlatna vrpca
prskalice
Ferrero Rocher


Foto: PR
Objavljeno: 16.12.2021. u 16:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p