DIZAJN I ARHITEKTURA

Inspirirajte se ovim idejama i vaše će božićno drvce zablistati ovih blagdana

Jeste li već okitili svoje drvce ili čekate Badnjak?

Neki su ga već nakitili, a neki čekaju Badnjak. Kako god bilo božićno drvce je središnji simbol blagdana i okupljanja u krugu dragih ljudi. Zato se svake godine želimo da ono izgleda ljepše nego prethodne. Kako bismo vam olakšali kićenje najljepšeg drvca do sad, zavirili smo na društvene platforme kreativaca i izdvojili najinspirativnije ideje.

Što se tiče božićnog dekora, smatramo da tu ne bi trebalo biti pretjeranog obaziranja na trendove. Ovo je dio uređenja u kojem, ako se osjećate tako, bez grižnje savjesti možete pretjerati. Isto tako, možete se odlučiti za minimalistički stil, u kojem će tek pokoja lampica nagovijestiti blagdansko raspoloženje.

Crveni i bijeli ukrasi u kombinaciji sa zelenilom, tradicionalan su izbor s kojim nećete pogriješiti. Priznajemo da se ove kombinacije nikad nećemo zasititi jer jednostavno vrišti Božić.

Crni detalji možda ne zvuče kao idealan odabir, ali pronašli smo predivan način kako ovo boju uklopiti u blagdanski kontekst. Ne možemo zamisliti ništa elegantnije od decentnih crnih mašnica na borovim granama.

Sljedeća opcija će vas možda iznenaditi, ali zaljubili smo se u božićna drvca bez ukrasa. Dekorirana tek toplim svjećicama ili umjetnim snijegom, ova drvca izgledaju kao idiličan zimski prizor.

Razdoblje u kojem se nalazimo definitivno je najveselije u godini, stoga neka i vaše drvce bude takvo. Razigrane boje i djetinjasti ukrasi razveselit će sve, bez obzira na godine.

Skandinavski stil često je jedan od najpoželjnijih u dizajnu interijera, a ovih blagdana ga lako možete prenijeti na svoje božićno drvce. Definitivno se odlučite za drvo u tegli i ukrasite ga nakitom od prirodnih materijala, papirnatim ukrasima vlastite izrade, sušenim voćem i ukrasima koji su već dugo u vašoj obitelji.

Za kraj smo ostavili ideju koja je poharala Tik Tok, a radi se o tzv. "tinsel tree". Retro ukras u obliku tankih svjetlucavih trakica koji je potrebno rastegnuti po čitavom drvcu, sve nam više prirasta srcu. Posebno kad vidimo velika raskošna stabalca koja apsolutno blistaju s ovakvim dekorom. 

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 20.12.2022. u 15:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p