DIZAJN I ARHITEKTURA

Izdvojili smo nekoliko jesenskih dekoracija koje dizajneri interijera izbjegavaju u širokom luku

Tematske dekoracije možda nisu uvijek najbolje ideja

Stigla je jesen, a s njom i želja da sve više vremena provodimo u udobnosti vlastitog doma. Ako je ovo vaše omiljeno godišnje doba vjerojatno ste osjetili potrebu da se toplina jeseni osjeti i u vašem stanu ili kući. Trenutno mnoge trgovine nude sve više sezonskih ponuda u ovom stilu, a kako ne biste upali u zamku pretjeranog 'uživanja u jesenskim radostima' izdvojili smo nekoliko savjeta dizajnera.

Tematsko uređenje u jesenskom stilu nešto je što se relativno nedavno počelo prakticirati kod nas, više ga povezujemo s SAD-om gdje se posebno proslavljaju praznici u ovom razdoblju. Na portalu 'The Spruce' dizajneri interijera podijeli li su nekoliko jesenskih dekoracija koje bismo apsolutno trebali preskočiti, a slično ističe i nekoliko popularnih dizajnera na TikToku.

Umjetne bundeve, cvijeće i lišće

Ovo je nešto s čim će se svi dizajneri složiti, previše umjetnih dekoracija u obliku bundeva i sličnih jesenskih plodova nisu nikako dobar izbor ako želite da vaš dom i dalj bude ugodan prostor. Dekoracije koje su izrazito u temi jednostavno stvaraju 'cliche' efekt i previše privlače pozornost. Također, pravo svježe cvijeće i ostalo bilje koje raste u vašem okruženju puno je bolji izbor, kako dizajneri kažu dopustite da vas priroda inspirira.

Tematski printevi i natpisi

Već smo pisali o tome kako su natpisi dekoracija na koju bismo trebali zaboraviti, ostavljaju kičast dojam, a kombinacija printeva i natpisa može dodatno zagušiti prostor. Dizajnerica Gilla Leigh u svom TikTok videu predlaže da ove komade zamijenite jednobojnim detaljima u neutralnim i toplim bojama kako biste dobili taj efekt udobnosti, a i moći ćete ih koristiti i van sezone.

@gillaleighhome.designs Fall decor I would never buy as an interior designer #falldecortoavoid #falldecortips #whatnottobuy #designertipsforfall #foryou ♬ original sound - Gilla Leigh{Interior Designer}

Svijeće u bojama i mirisima jeseni

Ako stvarno volite neki jesenski miris svijeće ignorirajte ovo pravilo, no razmislite o tome mora li ta svijeća biti u narančastoj boji i u obliku bundeve. Decentne svijeće u neutralnim bojama puno će se ljepše uklopiti u bilo koji interijer.

Šalice koje koristite samo u ovo doba godine

Kada su u pitanju detalji kao što su na primjer šalice, tu uvijek lako padnemo u zamku tematskih dekoracija jer se radi o relativno jeftinim dodatcima. Ovakav izbor kupnje može vam stvoriti probleme u pospremanju svih tih stvari jednom kad ih više ne želite koristiti, a i potiče na pretjeranu kupnju. Stoga, puno je bolje pronaći tek nekoliko stylish šalica u kojima ćete uživati tijekom cijele godine.

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 25.09.2023. u 15:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p