DIZAJN I ARHITEKTURA

Jednostavni trikovi s kojima će baš svaka fotografija biti savršena

Kako rukovati brojnim filterima?

Pametni telefoni i društveni mediji fotografiju su podigli na novu razinu, omogućujući svima ne samo da snime dobru fotografiju, već i da ju trenutno podijele s milijunima ljudi. No, čak i ako ste snimili savršenu fotografiju kako bi je podijelili s drugima, uvijek ju možete učiniti još boljom!

Poboljšavanje fotografija s filterima je odavno postao trend. Na raspolaganju su nam brojni filteri – od onih ugrađenih u kameru telefona, dostupnih na društvenim mrežama ili aplikacijama. Ako se još niste stigli upoznati se s njima, slijedi brzinski pregled, pa krenimo s osnovama. Koristeći 'svjetlost' kao filter, vaša fotografija može biti znatno svjetlija ili tamnija. Ako ste prilikom fotografiranja imali slabije osvjetljenje, sada možete napraviti tu korekciju. Nadalje, kontrast filterom naglašavamo razliku između tamnijih i svjetlijih dijelova ili tonova boja. Što su naglašenije razlike, veći je i kontrast. Zasićenost naglašava ili ublažava razinu boja na fotografiji, neovisno o tome kakvima su snimljene, a oštrina u pravilu, ako je neka fotografija snimljena mutna, ovaj filter ju neće moći zaoštriti, već možete njime odrediti koje dijelove fotografije želite jasnije ili mutnije.Sjenama se naglašava tamno područje oko nekog objekta koji sprječava veću razinu svjetla, dok su naglasci obrnuti od sjena – radi se o pojačanom osvjetljenju kroz različite tipove refleksije ili difuzije. Zrnatost je omiljen filter fotografa starijeg kova jer pruža više analogan i retro stil. Zrnatost je prvenstveno bila manjkavost fotografske slike koja se očitovala vidljivim nakupinama srebrnih zrnaca koja tvore sliku, ali danas se primjenjuje namjerno kao poseban umjetnički izraz. Iako itekako cijenimo boje, ponekad promjena fotografije u crno bijelu može biti itekako dobra ideja. Ne samo da će dati dramatičnu notu vašoj fotografiji, već će više naglasiti teksturu, oblike i kontraste. Huawei editor pruža osam osnovnih crno bijelih načina uređenja: BW, Impact, Gray, Fresh, Fine, Sharp, Granule i Layer.

U klasičnim filterima potrebno je samo odrediti njegovu jačinu. Jedan od najpopularnijih je Valencia – koja dodaje žuti ton fotografiji. Također, omiljen filter je Vintage. Ako ga se koristi u iznimno naglašenom tonu, vaša će se fotografija doimati kao da je snimljena početkom 20. stoljeća. No prije svega je potrebna dobra fotografija koju ćete uređivati, a sve što trebate već vam se nalazi u džepu. Huawei telefoni prepoznati su kao vodeći po pitanju fotografije, a Nova serija nije iznimka, osobito u području selfie kamere.

Huawei Nova 5T s 32MP kamerom lovi detalje neusporedivom oštrinom sve do finih pramenova kose. Opremljena s četiri stražnje AI kamere koje podržavaju visoku definiciju, ultra-široki, makro i dubinski prikaz polja, Huawei Nova 5T snima bogate i jasne slike u jednom pokušaju u svim uvjetima – bilo da se radi o krajolicima ili krupnim kadrovima. Fotografija poboljšana umjetnom inteligencijom, uz funkcije AI Image Stabilisation (AIS), Auto Exposure Lock (AEL) i Auto Focus Lock (AFL) pripomažu kako bi osigurali fotografije koji su oštri i puni detalja. Huawei Nova 5T ima također i mogućnost snažnih automatiziranih opcija uređivanja video sadržaja!

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge 'u oblaku' (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta!

Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group. Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska YouTube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Foto: PR
Objavljeno: 08.11.2019. u 12:07
Tagovi: Mobitel, Mobitel

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p