DIZAJN I ARHITEKTURA

Jeste li već posjetili ovaj McDonald's u susjedstvu čiji interijer osvaja na prvu?

Brza hrana i kulturna baština

U susjednoj Srbiji se nalazi možda najposebniji McDonald's restoran koji smo do sada vidjeli. Art nouveau interijer s početka 20. stoljeća je sve što nismo očekivali od Mc Donalds restorana, ali je ugodno iznenađenje. Kako izgleda McDonald's u kojem ćete se osjećati malo drugačije dok naručujete omiljenu kombinaciju pogledajte u nastavku.

Svi McDonald's restorani izgledaju gotovo uniformirano, s prepoznatljivim bojama i dizajnom porstora. No, europski centri gradova uglavno su bogati različitim povijesnim građevinama pa nije toliko iznenađenje da se popularni lanac useli u takve neočekivane prostore. Prvi takav primjer koji nam pada na pamtet je portugalski McDonald's Imperial u Portu, definitivno dobar primjer interijera koji će vas impresionirati.

Kako piše Mapa Mag jedan neobičan Mc Donalds nalazi se i u našem susjedstvu, točnije u na sjeveru Srbije u Subotici. Restoran je smješten u zgradi Gradske kuće koja je nekoć bila kavana. Izgrađena je 1912. godine, a projektirali su je mađarski arhitekti u stilu mađarske secesije. I to je vidljivo na prvi pogled - zavijene metalne ograde na stubištu, vitraj na prozorima, lusteri i ornamenti na pločicama koje prekrivaju podove i zidove te množtvo drvenih i metalnih dekoracija koje su do danas savčuvane. Kako bi ovdje bilo pojesti Big Mac najbolje ćete doživjeti pogledate li fotografije ovog prostora. Spoj restorana koji je simbol zapadne kulture i modernog načina jedenja te prostora za kojeg njegovi tvorci nisu mogli ni sanjati kakvu će svrhu danas imati, definitivno je fenomen koji se isplati vidjeti uživo.

Objavljeno: 25.05.2023. u 12:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p