DIZAJN I ARHITEKTURA

Jeste li vidjeli Ikeinu proljetnu kolekciju o kojoj se ne prestaje pričati?

Igra svjetlosti i oblika spojena u moderan dizajn!
Ikea je brend kojem se uvijek rado vraćamo kada smo u potrazi za funkcionalnim i lijepo dizajniranim komadima za dom. Trenutno se u Ikeinoj ponudi nalazi limitirana kolekcija kreirana u suradnji nagrađivanom dizajnericom Sabine Marcelis koju ne prestajemo viđati na društvenim mrežama. Ako nas pitate hype je potpuno opravdan, uostalom prosudite i sami!

Moderan i minimalistički pristup, zaobljene i čiste linije obilježja kolekcija Varmblixt. Ipak okosnica cijele kolekcije je svjetlost i eksperimentiranje kojim svjetlost mijenja ugođaj u životnom prostoru. Dojmljiva skulpturalna rasvjetna tijela su glavne zvijezde ove kolekcije, a njihova mekoća i toplina trenutno izazivaju ugodne osjećaje. To je postignuto odabirom narančaste boje i oblih linija. Dizajnerica je u ovoj kolekciji pokazala svoje razumijevanje boja i oblika, a sama je objasnila svrhu kolekcije: “Riječ je o isticanju materijala ili kombinacija materijala na način koji privlači pozornost tako da ih želiš pobliže pogledati.”

Osim rasvjete u ovoj kolekciji mogu se pronaći i drugi dodatci za dom. Tako se posebno ističe tepih neobičnog oblika koji svojom bojom podsjeća na zalazak sunca, a zamišljen je tako da vas poziva da sjednete na njega i opustite se. Među ostalim komadima najviše prevladava posuđe čistih i prozračnih linija koje će definitivno biti bezvremenski komad u vašoj kolekciji. Varmblixt kolekcija je odličan izbor želite li suptilno, no svejedno dojmljivo oplemeniti svoj dom. Sve proizvode iz kolekcije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

vaza (10,60 €), LED zidna lampa (69,94 €)

LED zidna-stolna lampa (66,23 €), LED visilica (172,41 €)

čaša za šampanjac (6,64 €), bokal (10,60 €)

LED zidna lampa (59,99 €), LED lampa (70,21 €)

zdjela (19,90 €), tepih (314,40 €)

Foto: Instagram, Ikea
Objavljeno: 11.02.2023. u 16:29
Tagovi: Ikea

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p