DIZAJN I ARHITEKTURA

Kad bi barem sve trafostanice u Zagrebu izgledale ovako!

Ulična umjetnost osvaja Hrvatsku

U posljednje vrijeme imamo osjećaj da je umjetnost potpuno preuzela javne prostore naših gradova i ulica. Već nekoliko puta smo pisali o genijalnim muralima koji su se pojavili diljem Hrvatske, a jedno nesvakidašnje vatrogasno vozilo osvanulo je i u Zagrebu. Saznali smo o čemu je riječ!

Umjetnički kolektiv Graffiti na gradele dobio je poziv od zagrebačkog DVD-a Jakuševec da ukrase trafostanicu u blizini njihovih prostora. Tako je je ovaj zagrebački DVD postao bogatiji za jedno kako ga GNG nazivaju, 'električno' vatrogasno vozilo. Iz kolektiva kažu kako je riječ o jednoj lijepoj suradnji na koju su ih dečki iz DVD pozvali, nakon što su vidjeli da su sličnu stvar napravili za DVD Tresnjevku prošle godine.

Trafostanica kod dobrovoljnog vatrogasnog društva je u vještim rukama Sarme iz kolektiva Graffiti na gradele postala zaigrano vatrogasno vozilo s natpisom DVD Jakuševec. U nastavku možete pogledati fotke transformacije trafostanice koja će od sada uljapšavati ovaj prostor, a mi se nadamo da ćemo i dalje imati priliku gledati genijalne radove GNG ekipe i svih ostalih umjetnika na ulicama naših gradova.

Foto: GNG i DVD Jakuševec
Objavljeno: 06.06.2023. u 10:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p