DIZAJN I ARHITEKTURA

Kakav fenomenalan detalj: Pogledajte kako bakrene folije mogu izgledati na zidu

DIY projekt koji želimo rekreirati

"Uradi sam" je trend koji ćemo sigurno viđati još neko vrijeme u interijerima. Iako su samostalni projekti najlakši način da nešto "zeznete" u vlastitom domu, pojedine ideje na društvenim mrežama izgledaju toliko dobro i pokazuju što napraviti ako se osjećate zarobljeno u pomalo dosadnom interijeru.

Zidovi su vjerojatno jedan od aspekata uređenja koje lako zanemarujemo. Zadržavamo se na svijetlim bojama koje se lako održavaju i kombiniraju uz eventualno korištenje zidnih tapeta kao akcenta. No, ono što nerijetko dominira u dizajnerskim stanovima i čini ih posebnim su bogate i raskošne palete koje nose cijeli ambijent.

U stanu Claire Champion koja na Instagram profilu dijeli detalje svog eklektičnog interijera uočili smo zanimljiv detalj na luku koji povezuje blagovaonicu i dnevnu sobu. Naime, unutarnju plohu luka u potpunosti je prekrila metalnim folijama u bakrenoj boji. Iako se radi o poprilično 'statement' odabiru, relativno mala površina i pozicija folija ne čine zid napadnim. Odličan efekt postiže se kada se prigušena rasvjeta nježno reflektira na površini luka.

Ovaj interijer mogao bi se svidjeti maksimalistima zbog nekoliko različitih uzoraka tapeta i boja, no bakreni zid možemo zamisliti kao decentni akcent koji bi se uklopio u razne stilove uređenja. Ako se odlučite za isprobavanje ovog DIY projekta slične folije mogu se pronaći u specijalizirani trgovinama ili naručiti preko internet shopova. S obzirom na to da u interijerima "trendaju" metalik detalji, posebno kromirani i srebrni, vrijedi razmotriti i tu opciju.

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.02.2024. u 11:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p