DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako izgledaju uredski prostori u kojima stres ne postoji?

Još jednom smo poželjeli živjeti u AI svijetu

Umjetna inteligencija ili skraćeno AI tema je o kojoj mnogi od nas još uvijek ne znaju puno, ali definitivno raspravljamo o njoj. Gdje će nam pomoći, gdje će nas zamijeniti, je li AI stvarno umjetnost,…Što god mislili o tome, iz dana u dan AI umjetnici nas oduševljavaju svojim nadrealnim vizijama stvarnosti.

Umjetnica koja se nalazi iza IG profila joooo.ann kreirala je najmekanije coworking prostore koje možete zamisliti. Riječ je o konceptu zajedničkih radnih prostora koji izgledaju nevjerojatno udobno, a smješteni su u prirodnom ambijentu. Umjetnica se poigrala teksturama i geometrijskim oblicima kako bi kreirala radni prostor u kojem stres ne postoji.

Ovi uredi, ako ih možemo nazvati tako, izgledaju kao da su dio prirodnih krajolika pustinje ili jezera. Posebno je zanimljivo kako se ponavljanjem oblika i tekstura postigao taj efekt da ova AI kreacija izgleda kao površina nekih dijelova Zemlje promatrana iz zraka, dok nas ista ta repetitivnost istovremeno asocira na ogromne korporacijske urede. Na ovom IG profilu možete pronaći još kreacija poznatih i potpuno izmišljenih objekata koji će vas natjerati da se osjećate potpuno drugačije, iako gledate u potpuno poznate koncepte.

Objavljeno: 07.06.2023. u 10:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p