DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako na jednostavan način pretvoriti svoj dom u zelenu oazu?

U nekoliko jednostavnih koraka do boljeg svijeta!

Možemo se složiti kako je dom svakome od nas malena oaza mira u koju volimo ‘pobjeći’ nakon napornog dana i maksimalno se opustiti. Upravo zato nije nimalo neobično da ga uz pomoć ključnih detalja želimo urediti i upotpuniti na pravi način. Ipak, u ideji da sebi što više olakšamo i uljepšamo svakodnevicu, nerijetko zaboravimo na okoliš koji posljednjih godina vrlo glasno poručuje da nešto trebamo promijeniti.

Kada govorimo o industrijama koje svojim principima rada najviše zagađuju okoliš, modna i beauty nalaze se visoko na listi. Ipak, da se javnost polako počinje buditi pokazuje i činjenica kako je pojam održivosti sve više zastupljen u medijskim stupcima, ali i da se sama svijest potrošača laganim koracima mijenja, što posljedično znači da će i proizvđači modificirati svoje pristupe. Kao jedan od najvećih kamena spoticanja nešto održivije životne filozofije je dojam bespomoćnosti, odnosno vjerovanje da mali koraci ne mogu promijeniti puno. To je, dakako, potpuno pogrešno razmišljanje i upravo su ti mali koraci put ka onim velikima jer znamo da najprije valja krenuti upravo od sebe.

Sigurni smo kako se svakodnevno susrećete s praznim bočicama beauty ambalaža, no jeste li ikada razmislili o tome postoji li još neki način na koji iste možete iskoristiti? Potaknuti ekološkim promjenama i željom za boljim sutra, brojni beauty brendovi okrenuli su se poslovnim strategijama i vizijama koje potiču održivost kao životni stil koji ne potražuje puno odricanja, već samo malo kreativnosti koja će biti svima na korist. Tako se Love Beauty & Planet ističe kao jedan od najglasnijih brendova kada je u pitanju održivost, a to iz dana u dan i pokazuje konkretnim djelima. Naime, u bogatom asortimanu ovog brenda možete pronaći razno razne beauty proizvode namijenjene njezi cijelog tijela i kose koji ne sadrže parabene, veganskog su porijekla te svoj sastav pripisuju prirodnim sastojcima dobivenih iz organskih biljaka. Isto tako, Love Beauty & Planet proizvodi zbog toga imaju i predivan prirodan miris koji će vas dodatno potaknuti na korištenje.

Nadalje, ono što nam se posebno sviđa je i ambalaža načinjena od 100% reciklirane plastike koju vrlo lako možete prenamijeniti u neku drugu funkciju. Spomenuli smo da svoj dom volimo učiniti ugodnim i toplim mjestom unutar kojeg se biljke nameću kao nepogrješiv odabir za stvaranje takvog dojma, pa zašto ne biste upravo ambalažu brenda Love Beauty & Planet iskoristili za dekoraciju? Ova ideja je prije svega vrlo održiva, a zatim i neizmjerno kreativna i zabavna, stoga nema baš nikakvog razloga da se što prije ne bacite u DIY izradu šarmantnih vaza za cvijeće.

Potrošeno Love Beauty & Planet ulje za tijelo, šampon za kosu ili neki drugi proizvod u svega nekoliko koraka možete pretvoriti u efektan i nadasve drugačiji detalj koji će vašem domu dati ‘ono nešto’. Sam proces je vrlo jednostavan. Za početak ambalažu je potrebno adekvatno očistiti kako bi se uklonio i zadnji tračak proizvoda, a zatim odrezati gornji dio poklopca. Tu možete pustiti mašti na volju i poigrati se s dimenzijama vaše vaze, a budući da je riječ o ambalaži toplih pastelnih tonova s cvjetnim detaljima, za koju god se varijantu odlučili, greške nema. Ova funkcionalna uloga Love Beauty & Planet proizvoda vaš dom doista u svakom smislu riječi pretvara u pravu malu zelenu oazu, a sada kada vidite koliko je malo potrebno kako biste se bolje ponašali prema planetu na kojem živimo, vjerujemo da vas više ništa ne sprječava da održivost postane dio vaše svakodnevice.

Foto: Sandra Čuljak, Instagram
Objavljeno: 12.07.2021. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p