DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako osvježiti dom s ograničenim budžetom?

Martina Palić nam je otkrila sjajne DIY trikove

Instagram volimo iz brojnih razloga, a osim što ga koristimo za škicanje sjajnih modnih izdanja koja nam redovito služe kao inspiracija, također ga volimo jer nam redovito otvara vrata nekim novim idejama koje jedva čekamo uklopiti u svoju, pa pomalo dosadnu svakodnevicu. Tako ste sigurno skrolajući ovom popularnom društvenom mrežom naišli na Instagram profil imena MAKO čiji interijeri oduševljavaju na prvu, stoga smo danas pokucali na vrata njegove vlasnice i to sve s ciljem kako bi i svoj vlastiti interijer vratili u život!

Iza životopisnog Instagram profila MAKO krije se Martina Palić, mlada pravnica u čiji stan sa zagrebačkom adresom svakodnevno zaviruju brojni pratitelji. No, ono što njezin lijepi interijer čini još posebnijim su prekrasni detalji koje sama izrađuje, a kako je svaki stan odraz njegovog vlasnika, Martina nam je otkrila što njezin dom odaje o njoj: "Mislim da je naš dom zapravo dobar pokazatelj koliko suprotnosti i ludih ideja nose glave njegovih vlasnika. Pogledate li cijeli stan zajedno vidjet ćete kako se u njemu miješa sve, od skandinavskog hit trenda s natur drvom, shabby chic stola, modernih bijelih komoda, mid-century modern fotelja pa sve do industrijskih polica. Baš kao i mi, stan je prepun različitih stilova koji su na kraju stvorili baš zgodan mix."

"Osobno mi je jako važno da sve u stanu bude prozračno pa volim kombinaciju svijetlih komada i drva, a izbjegavam teške i masivne komade namještaja i jako tamne komade. Layout svake prostorije slažem tako da između namještaja ima dovoljno prostora čime dobivamo dodatan dojam prozračnosti. Uz to, kako nisam ljubitelj usklađivanja svega sa svime, kupnje setova namještaja i sl., a jako me veseli kombiniranje različitih stilova, kroz cijelo uređenje stana trudim se kombinirati različite stilove na jednostavan i ne prenapadan način."- govori Martina.Kako bi naš stan izgledao kao s naslovnice svjetskog časopisa i najvažnije od svega, kako bi se u njemu osjećali ugodno, važno je s vremena na vrijeme osvježiti životni prostor kako bi unijeli neku novu energiju. Dobra je stvar što to sve možete postići bez velikih investicija, a Martina je pravi dokaz toga: "Kod mene je ograničeni budžet zapravo bio izlika da se zavučem na tavan i istražujem stvari koje su ostavili djedovi i bake pa da od njih napravim komade namještaja i dekoraciju s pričom. Zato po meni, ograničeni budžet nije teret već dobar povod za nalet kreativnih ideja. Primjerice, trebate povoljni veliki stolnjak - kupite zgodne zavjese i od njih napravite dugi stolnjak, a od viška tkanine ukrasne jastučnice ili ubruse, želite povoljan stalak za tortu, spojite svijećnjak i dasku za rezanje… Moj savjet je da stvari u trgovinama pokušate zamisliti u nekoj drugoj ulozi, osim one vidljive, jer je to siguran način da nešto napravite povoljnije ili, ako ne povoljnije, nešto svoje i unikatno."- dodaje Martina.Na promjenu vlastitog životnog prostora se uvijek možete inspirirati vlastitim potrebama, pa je tako Martina nedavno poželjela stari tatin gramofon vratiti u život, a od čega je nastao kutak u dnevnoj sobi s vintage vibeom. Važno je samo osmisliti način kako to realizirati i na lijep način ukomponirati u ostatak interijera, a upravo to potvrđuju i DIY biblioteke, gallery wall u Martininoj blagovaoni i super povoljna, personalizirana kuhinja koja nije klasičan DIY projekt budući da su kupljeni elementi spojeni u nešto sasvim novo. Iako cijeli Martinin stan odašilje njezinu osobnost i osobni pečat, trenutno joj je omiljeni kutak balkon koji je u procesu uređivanja, stoga s nestrpljenjem očekujemo pokoju fotku kada uređenje bude privedeno kraju!

Foto: Martina Palić, Instagram
Objavljeno: 24.05.2019. u 13:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p