DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako se uspješno poigrati zidnim tapetama? Jedan neočekivan način bi vas mogao oduševiti

Dašak 'maksimalizma' u interijeru

Minimalistički pristup uređenju definitivno ima svojih prednosti i jako lijepo naglašava prirodnu svjetlost, otvorenost prostora i prozračnost, no ako želite da vaš prostor ipak ima malo više karaktera i atmosfere nije na odmet istražiti neke smjelije varijante uređenja. Ono što nam prvo padne na pamet kad su u pitanju odvažne boje i uzorci su zidne tapete. No, koliko god mogu izgledati dobro, toliko je i mjesta za greške. Kako bismo to izbjegli i inspirirali se kreativnim rješenjima za postavljanje tapeta odlučili smo zaviriti na profil jednog od naših omiljenih dizajnera.

Na profilu Phoenixa Greyja, dizajnera interijera koji na društvenim mrežama dijeli različite savjet, pronašli smo odgovore na pitanje gdje je najbolje postaviti zidne tapete i kako uopće odabrati one koji nam odgovaraju.

Što se tiče odabira, dizajner ističe da uzorak tapeta treba biti proporcionalan veličini prostorije. Uz to, veći uzorak u manjim prostorima može stvoriti iluziju prostranosti, a u velikim prostorima ostavlja dramatičan dojam. U slučaju radnih soba možete se odlučiti za manje i delikatnije uzorke kako ne bi previše odvlačili pažnju.

Jedno od idealnih mjesta u domu gdje se možete poigrati zidnim tapetama je ulaz i hodnik. Tako ćete odmah na ulasku stvoriti upečatljiv prvi dojam i ugodno atmosferu. Sličan efekt će imati i u dječjoj sobi. Neočekivano, zidne tapete mogu izvrsno izgledati u kupaonici jer se uglavnom radi o manjim prostorima u kojima uz pomoć interesantnih uzoraka možete kreirati pravu stylish oazu. Dizajner je kao odlično mjesto za postavljenja tapeta naveo i stropove. Iako vam se ta pozicija može učiniti čudnom, ustvari ostavlja jako dramatičan i upečatljiv dojama, a i naglašava visinu prostora.

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.09.2023. u 16:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p