DIZAJN I ARHITEKTURA

'Leteći bor' za ljubitelje neobičnih dekoracija koji neće proći neprimijećeno

Statement blagdanski ukras

Ako klasično blagdansko uređenje ne opisuje vaš stil, onda vam ideja netipičnog božićnog drvca vjerojatno zvuči privlačno. Kreativne ideje koje stvaraju iluziju lebdećeg drvca godinama svake godine mogu se pronaći na društvenim mrežama. Od kičastih i karikaturnih izdanja do elegantnih i bajkovitih instalacija, obrnuti ili lebdeći bor teško će ostati neprimijećen.

U nastavku smo izdvojili nekoliko kreacija koje bi vas mogle inspirirati za nešto drugačiji dekor ove blagdanske sezone. Najelegantniji primjer 'lebdećeg' bora je spiralna instalacija dizajnera Marca Zamore. Na metalnoj bazi isprepliću se zelene grane i tamno crveno raskošno cvijeće zbog čega cijela vizija izgleda jako blagdanski. Fora način za jednostavno postići ovaj efekt je kupnja drvca koje je postavljeno obrnuto, dakle vrh je povezan sa stalkom.

Još jedan popularan način za stvaranje iluzije lebdećih ukrasa je nizanje kuglica na prozirne niti koje se spuštaju na različite razine kako bi tvorile siluetu bora. Osim kuglica, upotrebnom ovog načina možete kreirati fora instalacije s različitim grančicama i girlandama.

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.12.2023. u 13:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p