DIZAJN I ARHITEKTURA

Milanski cafe u kojemu ćete se osjećati kao da ste ušetali u film Wes Andersona!

Iza dizajna ovog sjajnog mjesta stoji upravo popularni američki redatelj

Dobro poznati filmski redatelj Wes Anderson svojom je prepoznatljivom estetikom u potpunosti pomaknuo granice filmskog dizajna te osvojio publiku širom svijeta, a danas gotovo da i nema osobe koja kombinaciju pastelnih boja, savršene simetrije i neobično melankoličnog ozračja ne povezuje upravo s jedinstvenim Andersonom.

No, čini se kako je Anderson, na našu sreću, svoju estetiku odlučio unijeti i u realne prostore izvan filmskog platna; dizajniran 2015. godine, milanski Bar Luce u potpunosti je osmišljen od strane slavnog redatelja, a prepoznatljivu Wes Anderson atmosferu zaista ne možete ne primjetiti. Kao što je i objasnio sam Anderson, "pristup koji sam koristio za dizajniranje ovog lokala zapravo je potpuno suprotan pristupu koji obično koristim za kreiranje filmskih scenografija. Htio sam napraviti bar u koji želite otići pet puta tjedno, bar ugodne atmosfere i pitomog okružja, što nije odlika mojih filmova. Ipak, linije i boje ostaju iste i toga se nisam htio odreći. Oduvijek sam želio sam biti arhitekt, a ovo je bila prilika da svoju dječju maštariju pretvorim u stvarnost zbog čega sam neizmjerno sretan i zahvalan'', poručio je Anderson.

Bar Luce je zamišljen kao "prostor za stvarni život s dobrim mjestima za jelo, piće, razgovore, čitanje i druženje. Iako mislim da bi sam prostor bio prilično dobar filmski set, ipak mislim da je bolji za pisanje filma; ovo je bar u kojemu bih osobno želio provoditi vlastita ne-izmišljena popodneva i nadam se da će gosti to prepoznati'', dodao je popularni redatelj.

Luce Bar dio je zgrade Fondazione Prada u ulici Via Orobia, a raspon boja, izgled namještaja, podovi i drvene zidne ploče neodoljivo podsjećaju na talijansku popularnu kulturu i estetiku 1950-ih i 1960-ih godina. Sve informacije o samom baru, kao i o rezervacijama potražite na službenim stranicama.

Objavljeno: 04.03.2020. u 13:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p