DIZAJN I ARHITEKTURA

Minimalistički i unikatni predmeti koji oduševljavaju na prvi pogled!

Ručni radovi mladog novosadskog dizajnera neće vas ostaviti ravnodušnima

Prilikom dekoracije doma, poseban je osjećaj ukrasiti prostor proizvodima u koje je utkano mnogo vremena, talenta i ljubavi. Delikatni predmeti regionalnih proizvođača koji se izrađuju u malim serijama unose posebnu atmosferu u vaš prostor, a posebice kada pod svojim prstima možete osjetiti svaku nesavršenost unikatnog proizvoda i viziju koju je sam autor svojim proizvodom htio prenijeti.

Baš jedan od takvih dizajnera je Milan; mladi dizajner iz Novog Sada, koji, iako tehnički nije keramičar, već svoje kreacije izlijeva od betona, uspijeva da dobije taj delikatan efekat kakvom težimo kod kupovine unikatnih, keramičkih predmeta. Ono što karakterizira Milanove radove jest elegantni minimalizam predmeta u jednostavnim bojama. Najveća zanimljivost u Milanovom dizajnu leži u činjenici da svaka njegova kreacija ima višestruku namjenu; posude tako mogu funkcinirati kao tanjuri u kuhinji, ali i kao dio dekoracije u dnevnoj sobi ili uredu. Milan u svojoj izradi najčešće koristi prirodne, zemljane tonove, a različite kolekcije dobile su ime po inspiraciji koja je poslužila za njihovu izradu. Tako ćete pronaći male, limitirane kolekcije inspirirane Italijom, točnije Toscanom, Sienom i obližnjim selima. Svoje viđenje gradova prikazao je kroz posude koje reflektiraju boje grada i okolnih maslinjaka. Svaki komad u Milanovoj radnji ručno je napravljen i obojen, a povremeno se kroz njegovu paletu boja provuku i nijasne poput kobalt-plave, pastelno roze i boje bakra.

Ove sezone, Milan je predstavio i božićne proizvode među kojima možete pronaći različito posuđe ali i minimalističko, betonsko drvce. Sigurni smo da će proizvodi ovog talentiranog dizajnera oduševiti sve ljubitelje minimalističke estetike, a Milanove proizvode možete pregledati na službenoj Instagram stranici.

Foto: Instagram, Milan Stanić
Objavljeno: 30.12.2019. u 12:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p