DIZAJN I ARHITEKTURA

Najbolje ideje za uređenje blagdanskog stola s kojima ćete postići ‘’WOW’’ efekt!

Savjeti s kojima ne možete pogriješiti

Blagdansko dekoriranje stola idealna je prilika za maštovito realiziranje kreativnih ideja o kojima već dugo razmišljate. No, s obzirom na mnogobrone stilove i kombinacije dekora koje danas viđamo, katkada je zaista teško odlučiti se za određeni stil.

Prvo i osnovno pravilo s kojim će se složiti svi dizajneri interijera, a na koje svakako treba pripaziti jest usklađenost dekoracija na stolu sa stilom dekoracije samog interijera. Imajući ovo pravilo na umu, vodite se vlastitim željama i osjećajima jer ipak, svi dobro znamo da je cilj blagdanskog uređenja naglasiti slavljeničko raspoloženje i unijeti toplinu i čaroliju Božića u sam dom.

Ako ste ljubitelj tradicije i klasike, blagdansku atmosferu na vašem stolu postići ćete kombinirajući crvenu, bijelu, zlatnu i zelenu boju. Poigrajte se ukrasima kao što su ubrusi, stolnjaci i svjećnjaci, a želite li unijeti dodatnu svečanost na vaš stol, svakako razmislite o malenim, decentnim lampicama koje možete postaviti na sam stol. Tradicionalnom uređenju doprinijet ćete i klasičnim ukrasnim kuglicama, vrpcama i vijencima.

Želite li unijeti dozu profinjenosti i elegancije, fokusirajte se na dobro staro pravilo ‘’manje je više’’. Odaberite jednu ili najviše dvije boje s kojima ćete se poigrati, a stol dodatno obogatite modernijim ukrasnim detaljima kao što su pera, razno zimzeleno bilje ili pak božićne figure koje možete postaviti na sam stol.

Oni koji ipak više vole proljetna razdoblja i cvjetne dekore ove sezone imaju itekako mnogo opcija za uređenje blagdanskog stola. Ruže, pampas, ljiljani Ii nezaobizlana imela samo su neki od popularnog bilja koje će prekrasno izgledati na baš svakom stolu, bez obzira na to želite li u vaš dom unijeti pravo, živo bilje ili pak umjetno koje ćete moći iskoristiti i sljedeće godine, ili čak u proljetnoj dekoraciji. Dodajte spomenutom cvijeću pokoji božićni motiv, kuglicu ili pak umjetni snijeg i uživajte u vašoj maloj cvjetnoj oazi s najmilijima.

Foto: Instagram
Objavljeno: 02.12.2021. u 00:00
Tagovi: dekor, Božić

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p