DIZAJN I ARHITEKTURA

Najdraži sajam je ponovno u gradu! Otkrijte što nam je sve pripremio 44. Interliber!

Izdvojili smo nekoliko sjajnih naslova koje se isplati 'uloviti'
Jedan od omiljenih festivala u godini, svojim 44. izdanjem ponovno okuplja obožavatelje knjiga. Sajam možete posjetiti od 8. do 13. studenog na Zagrebačkom Velesajmu, a ulaz je naravno besplatan. Sajam će biti otvoren od 10 do 20 sati svakoga dana, osim petka i subote kada je radno vrijeme 10 do 21.

Već tradicionalan program sajma, posjetiteljima stavlja na raspolaganje brojne naslove, predstavljanje autora te razne kulturne i edukativne sadržaje. Interliber, najveća manifestacija ovakvog tipa u Hrvatskoj, ove godine će okupiti izlagače iz čak 15 zemalja, a vi u nastavku provjerite na koja događanja i naslove trebate obratiti pažnju. Potpuni raspored događanja pregledno je dostupan na službenim stranicama sajma. Neka od zvučnih imena koja će imati predstavljanje svojih knjiga su Damir Urban, Vojko V i Mile Kekin. Redom glazbenici, no ovoga puta su se našli u ulozi autora, i to za one najmlađe.

Uzbuđenju najmlađih, ali i nas nešto starijih koji smo odrasli uz romane o Harryju Potteru, doprinijet će informacija da je Mozaik knjiga postala vlasnik prava za prijevod na hrvatskom. Dakle, svi koji ste proteklih godina pokušavali pronaći naslove o popularnom čarobnjaku, Interliber je idealna prilika.

Ako već imate svoju kolekciju Harry Potter knjiga, potražite ruski fantastični roman o magiji i vještičarenju pod nazivom Ponedjeljak počinje u subotu, koji prati mladog programera iz Lenjingrada koji se nađe u neobičnim situacijama u tajnom institutu gdje se miješaju sumanuti eksperimenti i likovi iz bajki i mitologije. Kako bismo se u potpunosti prisjetili naslova iz našeg djetinjstva, pripremili smo vam još jednu preporuku, a to je Izdaja Anne Frank. Naslov koji nudi rasvjetljavanje slučaja te pomoću istražiteljskih FBI metoda odgovara na pitanje kako je došlo uhićenja tragične obitelji.

Na ovogodišnjem sajmu nemojte zaobići roman koji je izazvao senzaciju, Sve što nismo preboljeli, autorice Lucy Score. Jedan od najprodavanijih naslova u posljednje vrijeme, donosi nam priču o Naomi Witt koja ostavlja zaručnika pred oltarom te bježi i od svog dotadašnjeg života kako bi pomogla svojoj problematičnoj sestri blizanki. Što se domaćih autora tiče, svakako preporučujemo da potražite zbirku priča Želimira Periša nazvanu Gracija od čempresa. Zbirka se sastoji od šest priča koje započinju od srednjeg vijeka do post-apokaliptične budućnosti, no preskaču sadašnjost. Različiti likovi donose kritiku društva, korumpiranosti i manipulacije slabijih, poglavito žena. Autor je prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolji roman, stoga nemojte propustiti ovaj naslov.

Popis naslova završavamo još jednim domaćim romanom koji priča o migrantskom iskustvu mladog zagrebačkog bračnog para u Birminghamu u periodu od 2011. do 2022. godine. Autorica Kristina Gavran u romanu Između progovara o emocionalnoj i egzistencijalnoj rascijepljenosti likova i svemu što im život u Zagrebu i Birminghamu donosi.

Vremena za odluku i posjet Interliberu imate sve do nedjelje, a preporučujemo da uz dobru knjigu predahnete i isprobate gurmansku ponudu koja je prvi put ove godine dostupna na sajmu.

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels
Objavljeno: 09.11.2022. u 16:37
Tagovi: Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p