DIZAJN I ARHITEKTURA

Najljepši uskrsni vijenci koje možete napraviti sami kod kuće!

Vijenac koji će uljepšati svaki prostor!

Već smo par dana u proljetnom periodu godine, a samim tim imamo potrebu mijenjati određene stvari u našim domovima. Kako bi se ugodno osjećali u prostoru u kojem boravimo potrebno ga je s vremena na vrijeme osvježiti novim detaljima. Ne radi su nužno o skupocjenoj dekoraciji već o sitnicama koje možemo napraviti sami. Pa tako možemo kupiti novu biljku koja će uljepšati naš dom, staviti proljetno cvijeće u vazu koje će nam donijeti dašak proljeća. S obzirom na to kako nam se Uskrs bliži, idealno je vrijeme za sakupljanje ideja kako bi naša dekoracija na taj dan bila izvrsna.

Trendovi uređenja doma se mijenjaju pa je zadnjih par godina trend imati ukrase od prirodnih materijala. Svjedoci smo brojnih kampanja na svjetskoj razini preko kojih nam se ukazuje na važnost brige o okolišu. Pa je tako preporuka ne gomilati hrpu nepotrebnih stvari koje ćemo kasnije samo baciti već ulagati u prave handmade predmete koji su napravljeni od prirodnih materijala. U tom smislu je možda vrijeme da pokušamo neke uskrsne dekoracije napraviti sami. Uskrsni vijenac je posljednjih par godina potpuni hit, a riječ je o predmetu koji zaista nije teško napraviti. Sve što vam treba je žica od koje ćete napraviti okrugli kalup na koji kasnije slažete grane, cvijeće i ukrase po vašoj želji. Zapravo, metoda izrade je ista kao i kod božićnog vijenca. 

Ove sezone jako je popularno suho cvijeće u boji koje je odlično jer je dugotrajno, a i lijepo izgleda. Pa tako možete napraviti uskrsni vijenac od pampasa. Ako niste ljubitelj minimalističkih tonova, taj isti pampas možete nasprejati u bilo koju boju. Od ostalog cvijeća, jako su popularne maslinove grančice koje su ujedno i jedan od simbola Uskrsa, zatim eukaliptus koji uz to sve prekrasno miriše. Na prirodni vijenac možete dodavati detalje u vidu malenih jaja, zečeva i ostalih sitnica koje vam se sviđaju. Izbora je zaista mnogo, a u nastavku izdvajamo neke od vijenaca koji će vas inspirirati za nadolazeće razdoblje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.03.2023. u 14:25
Tagovi: Uskrs

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p