DIZAJN I ARHITEKTURA

Ove godine poklonite najoriginalnije božićne poklone!

Sajam nekonvencionalnih predmeta koji ne smijete propustiti!

Deveto izdanje artOmata tradicionalno je započelo i ove godine u prosincu na svima dobro poznatoj lokaciji – u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Startajući u ponedjeljak, artOmat možete posjetiti sve do 22. prosinca, a sigurni smo kako ćete baš ovdje pronaći najoriginalniji, unikatni poklon s karakterom za vaše najdraže!

Na ovogodišnjem artOmatu predstavit će se 80 izabranih i pozvanih autora, dizajnera i umjetnika, čije ćete radove imati prilike vidjeti i kupiti. Njihova praksa djeluje u rasponu od likovnih i primijenjenih umjetnosti te dizajna, a za posjetitelje je to ujedno i rijetka prilika za susret s različitim autorima okupljenima na jednom mjestu. artOmat je već godinama omiljeni božićni sajam, a posebice s obzirom na to da se svi u to vrijeme nađemo u potrazi za barem jednim što originalnijim poklonom. Bilo da ste u potrazi za kvalitetnim likovnim radom, nakitom ili pak unikatnim komadom odjeće, sve navedeno pronaći ćete u kreativnoj oazi ovogodišnjeg artOmata!

List

Pažnju svih zaljubljenika u nakit privukao je brački brend simboličnog nazina NaOtoku, umjetnice Petre Markusović koja inspiraciju za izradu ovih unikatnih komada crpi iz otočkih, morskih motiva. Svaki komad napravljen je od kvalitetnog mesinga i recikliranih materijala kao što su morsko staklo i kamenčići s plaža. Zanimljiv spoj tekstura, kontrasti linija, ali i netaknuta esencija prirodnosti i autentičnosti glavne su karakteristike ovog simpatičnog brenda.

Prekrasni komadi oslikane keramike i nakita pod imenom Sestre dolaze iz Paga, a oduševit će vas svojim bogatim asortimanom posuđa kao što su manji tanjuri, žlice i razni ukrasi, a od ove godine prvi puta su predstavili božićne ukrase koji su napravljeni kombinacijom keramike i pravog zlata.


Ako ste pak u potrazi za nekonvencijalnom društvenom igrom, oduševit će vas ova prva hrvatska društvena igra Fierce women posvećena ''strašnim ženama'' koji su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti. Špil se sastoji od 56 karata ilustriranih portreta koje je napravilo osam domaćih umjetnica. Uz izuzetno dopadljive i zgodne ilustracije dolazi i nekoliko riječi o svakoj ženi tako da se uloga u ljudskoj povijesti svake osobe uči čim počnete igrati igru. Od 10. prosinca ovaj proizvod dostupan je u Ikei, nakon što je odabran među pet dobitničkih projekata u sklopu natječaja Odvažna kojim se podupire razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj.


Već dobro poznati domaći brend Dezen Dezen koji se bavi ručnim sitotiskom i štampa prekrasno dizajnirane marame svojim originalnim šablonama, ove se godine predstavio novim T-shirt modelima i prekrasnim zimskim modelima ponča koji će vas oduševiti! Osim što koriste kvalitetne, prirodne materijale i različite tradicionalne dezene iz prošlih stoljeća, ovi unikatni odjevni predmeti odličan su božićni poklon za svakog istinskog ljubitelja mode!


Domaći brend MAPE oduševit će vas svojim ručno izrađenim rokovnicima od recikliranog papira. Inspiraciju crpe iz želje da potaknu mlade na pisanje i to na dobri, stari, tradicionalan način – koristeći olovku i papir. Jednostavni, a opet toliko posebni rokovnici oduševit će vas svojim kratkim, a opet vrlo snažnim natpisima koje možete i personalizirati! Bilo da ste u potrazi za malenim, simpatičnim notesom ili jednostavnim, većim rokovnikom, oboje možete pronaći do 22. prosinca u Meštrovićevom paviljonu!

Foto: Karla Jurić
Objavljeno: 19.12.2019. u 14:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p