DIZAJN I ARHITEKTURA

Neobični komadi keramike koji će vas oduševiti!

Zabavan dizajn sa snažnom društvenom porukom

Unikatni komadi keramike u posljednjih nekoliko godina u potpunosti su preplavili Internet; mladi umjetnici iz svih dijelova svijeta ne prestaju oduševljavati svojim bezvremenskim komadima i dizajnom kojeg uvijek rado uvrstimo u dekorativni dio prostora u kojemu najradije provodimo vrijeme.

Iako preferiramo jednostavne, minimalističke linije koje unose dozu elegancije u prostor, ovoga puta za oko nam je zapeo jedan zaista poseban, pomalo šaljiv, dizajn koji zapravo šalje snažnu, društvenu poruku, poznatiju pod geslom ''Body Positivity''. Mladi, njujorški kipar koji se krije iza naziva ''Group Partner'' od 2012. godine izrađuje keramičke predmete koji tematiziraju pokret pozitivne slike o vlastitom tijelu, seksualnost i ljubav prema biljkama. Tako ćete u njegovoj kolekciji pronaći 3 vrste radova: Faces (lica), Body (tijelo) i Nudes (golotinja). ''Golotinja je sasvim u redu, a ljudi su to napokon i prepoznali'', izjavio je Isaac, vasnik ''Group Partner'' projekta.

A sama priča o nastanku ovakve vrste keramičke umjetnosti jednako je zabavna; 2012. godine Isaac je dizajnirao par keramičkih lončića s ženskim grudima i bradavicama isklesanih na površini samog lonca. ''Zaista su mi trebale posude za moje bijke, a sam dizajn je zapravo predstavljao internu šalu koju sam namijenio za svoju djevojku. Tada nisam imao pojma da će moji keramički lonci postat prava Instagram senzacija. Vrlo brzo sam dobio narudžbu od čak 60 komada i tako je sve krenulo. Kasnije sam odlučio na ovaj način slaviti sva tijela svih oblika i potaknuti javnost da budu ponosni na svoja tijela u kojima žive! ''- nastavio je Isaac.

Sve komade iz nekoliko sjajnih kolekcija koje je Isaac kreirao potražite na njegovoj službenoj stranici na kojoj ujedno možete i naručiti izabrani komad, a pratiti ga možete i na Instagramu ili Facebooku!

Objavljeno: 12.03.2020. u 11:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p