DIZAJN I ARHITEKTURA

Nježne pastelne boje apsolutni su hit u svijetu lijepih interijera

Unesite dozu elegancije u vaš dom uz široku paletu pastelnih boja

Nježna, ružičasta boja u posljednjih je nekoliko godina potpuno zavladala interijerima, a čini se kako je s vremenom dobila i nekoliko nasljednika od kojih se svakako ističe paleta pastelnih, ''unicorn'' boja koje sada uključuju jednako nježne nijanse zelene, plave i žute boje.

A da su pastelne boje postale okosnica pri uređenju dokazuje i najnoviji projekt poznate svjetske tvrtke za dizajn interijera - NestSpace Design; inspirirani duginim, unicorn bojama, ekipa iz poznatog studija bacila se na obnovu obiteljskog stana u dalekom Tajvanu. Veliki apartman od 143 kvadrata pretvorili su u vizualno još veći prostor koji samom interijeru pruža prozračnu, eteričnu atmosferu koja djeluje smirujuće, a u kojoj je zaista ugodno boraviti. Osim pastelnih boja, ističu se i detalji u neonskoj boji koja savršeno naglašava određene detalje u prostoriji, a zbog koje je ovaj projekt uređenja simbolično i nazvan ''Ne-On''.

Centralni dio apartmana čini kuhinja oko koje se potom razvio otvoreni koncept samog stana; okosnicu čini veliki kuhinjski otok načinjen u venecijanskom Terrazzo stilu kojega i potpisuje talijanska tvrtka AggloTech, a u kombinaciji s pločicama i ostalim površinama s 3D efektom čitavi apartman poprima pomalo futuristički prizvuk kojega ''umiruju'' nježne, pastelne boje koje su glavna karakteristike cijelog projekta. Velike, pastelno obojani zidovi upotpunjuju crni grafički elementi poput stolova ili lampi koje potpisuje poznati umjetnik i dizajner Michael Anastassiades. NestSpace Design tvrtka poznata je po svojim modernim i vrlo inspirativnim uređenjima interijera diljem cijelog svijeta, a sve njihove projekte kao i dnevnu dozu inspiracije pronaći ćete na službenoj stranici.

Objavljeno: 16.06.2020. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p