DIZAJN I ARHITEKTURA

Nova obiteljska kuća Chiare Ferragni izgleda senzacionalno: Dominiraju tople bež nijanse

Dizajn koji odiše bezvremenskom elegancijom

Chiara Ferragni uspješna je influencerica koja je s mužem glazbenikom izgradila pravo poslovno carstvo na društvenim mrežama. Vlasnica modnog brenda i digitalna poduzetnica nedavno je na svom Instagram profilu podijelila detalje nove obiteljske kuće na obali jezera Como. U elegantni objekt u kojem se spajaju moderan dizajn i povijest prvi je zavirio talijanski Architectural Digest.

Vila Matilda smještena je u malom mjestu Pognana Lario. Osjećaj intimnosti i spokoja koji pruža veličanstvena obala jezera Como prenesen je i u interijer. Prirodno svjetlo veliki je faktor u ovoj vili koja se prostire na gotovo 500 kvadrata, a topla bež paleta sjajno komplimentira prirodne prednosti ove lokacije i objekta. Na ovakvoj lokaciji životni prostor proširen je i na okućnicu, a spektakularan 'infinity' bazen s ležaljkama potvrđuje da se radi o luksuznom domu.

Dizajn potpisuje arhitektonski i dizajnerski studio 13.1 Architecture & Decor iza kojeg stoji dvojac - Filippo Fiora i Federico Sigali. Dizajneri su na prostoru napravili niz tlocrtnih i funkcionalnih preinaka, a želje klijenata su interpretirali kroz udoban, klasičan, ali i svjež dizajn. Prostorom dominiraju tople i svijetle boje s ponekim odvažnim akcentom. Interijer je inspiriran tradicionalnim vilama uz jezero, profinjenom dojmu pridonose elementi koje pronalazimo na brodovima poput mahagonija, dok lakoću i jednostavnost unose bambusa, ratan, lan i pamuk. Unatoč brojnim luksuznim komadima, prostor ne djeluje razmetljivo., piše talijanski AD.

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.11.2023. u 21:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p