DIZAJN I ARHITEKTURA

Obožavate čokoladu? Od sada u njoj možete i neograničeno uživati u ovom novom muzeju!

Muzej od kojeg nam rastu zazubice!

Ona je tu kada želimo popraviti svoje raspoloženje, podići energiju, pokazati nekome da nam je drag te je sjajan način isprike kada generalno nešto zaribamo. Nekada je bila vrjednija čak i od suhog zlata, a fascinacija njome ni dan danas ne jenjava. Naravno, govorimo o čokoladi bez koje danas ne možemo zamisliti niti jednu slasticu, stoga ne iznenađuje sve veći broj atrakcija posvećenih upravo njoj!

Po svemu sudeći, muzeji čokolade polako postaju prava atrakcija u svijetu, a pored muzeja koji je prošle godine svoja vrata otvorio u Zagrebu, na popisu must visit atrakcija vrlo visoko se smjestio i muzej u Švicarskoj, koji je jučer otvorio svoja vrata, na oduševljenje mnogobrojnih ljubitelja ove najpopularnije slastice na svijetu. Riječ je o Lindt Home of Chocolate muzeju sa sjedištem u Keilbergu blizu Züricha, kreiran u stilu Willyja Wonke. Ovaj muzej, iza kojeg stoji arhitektonska tvrtka Atelier Brückner, izgleda baš onako kako biste ga i sami zamisliti; na svakom koraku nalazi se ova primamljiva slastica, a definitivno je najatraktivnije predvorje u kojem se nalazi najviša fontana čokolade, visoka 9,3 metara.

Također u ovom muzeju možete saznati sve o povijesti čokolade, ali i naučiti kako se danas ona uopće i proizvodi. Ono što vas sigurno zanima jest sljedeća informacija, a to je da u neograničenim količinama možete kušati bijelu, tamnu i mliječnu čokoladu, a možete i sami kreirati svoju čokoladu te dizajnirati njezinu ambalažu.

Za više informacija kao i kako doći do ulaznica, možete saznati ovdje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.09.2020. u 10:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p