DIZAJN I ARHITEKTURA

Ovaj mali plavi avion najslađa je kućica u kojoj možete prespavati!

Prizor iz dječje mašte u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Čudnovati smještaji i zanimljiva arhitekturna rješenja uvijek nam privuku pažnju. Odsjedanje u nesvakidašnjim oblicima smještaja iskustvo je samo po sebi. Jedna takva zanimljiva kućica nalazi se uz mađarsku granicu s Hrvatskom, a kad ju vidite poželjeti u trenutnu teleportirati. Skriven u šumi mali pastelno plavi avion plod je mašte jedne djevojčice, a uskoro će ga biti moguće i unajmiti.

Jet House je ostvarenje sna jedne djevojčice iz Mađarske, koja je najmlađi klijent Hello Wood arhitektonskog ureda. Ovaj kreativni ured specijaliziran je za dizajniranje neobičnih objekata u skladu s ekološkim standardima, a njihov cilj je da kreiraju društveno relevantne projekte po mjeri svojih klijenata. Naime, 12-godišnja Lujzi zamislila je vlastitu kućicu za igru u koju bi mogla pozvati prijatelje i prespavati, a koja bi se kasnije mogla preurediti u prenoćište. Kako je Lujzi velika obožavateljica aviona, odabir oblika ove neobične, male, šumske oaze bio je zaista lagan. I tako se sada u šumama mađarske općine Zala nalazi potpuno funkcionalan plavi retro avion, koji će uskoro postati smještaj za iznajmljivanje.

Velika ideja koja je izašla iz dječje glave

Interijer u potpunosti odgovara zaigranoj vanjštini kućice, a to je bio popriličan zadatak za arhitekte koji su objeručke prihvatili ovaj kreativan i prije svega neobičan zadatak. Kako stoji na službenim stranicama djevojčica čiju su ideju odlučili pretvoriti u djelo dala im je potpuno drugačiju perspektivu tijekom procesa dizajniranja, dok je njihov izazov bio ugraditi tradicionalne arhitektonske elemente u skulpturalni oblik, poput hidroizolacije, parne brane , i toplinska izolacija. Vanjski i unutarnji ambijent ove jedinstvene nastambe oduševljava već na prvi pogled. Pomalo osamljen objekt koji izgleda kao da ispao iz slikovnice u gustoj nepreglednoj šumi razbuktava i našu maštu o mogućim scenarijima kako se našao baš tu. Na stranicama Hello Wood arhitektonskog ureda uskoro će biti dostupno više informacija o tome kako prenoćiti u ovoj preslatkoj maloj kućici, a do tada, ako se nađete u blizini ove lokacije svakako uvjerite se radi li se o snu ili javi.

Objavljeno: 31.03.2023. u 16:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p