DIZAJN I ARHITEKTURA

Ove tepihe smo svi izbacili iz naših domova, a ponovno su 'must have' ako pitate dizajnere

Čini se da je riječ o bezvremenskom komadu

Cikličnost trendova dobro nam je poznata u modi,a puno drugačije nije ni u svijetu dizajna interijera. Ako imalo obraćate pažnju na trendove i aktivno pratite neki od dizajnerskih profila na društvenim mrežama, sigurno ste primijetili da su vintage ili retro komadi ponovno poželjan element u prostoru. Jedan takav komad, zbog kojeg će mnogima pasti mrak na oči čim ga vide, doživljava veliki povratak. A kad vidite kako se može kombinirati u prostoru, možda nazovete baku i pitate ju gdje je spremila posljednji primjerak.

Ako govorimo o vintage komadima u interijeru, jako je važno voditi računa o tome kako ih kombinirati. Način na koji se pristupa nekim već viđenim detaljima za dom malo je drugačiji, uvijek je riječ o akcentima koji se uklapaju u ostatak modernog prostora. S tom formulom gotovo ne možete pogriješiti, a sve će izgledati mnogo zabavnije.

Vintage, orijentalni ili tepisi iz 'yugo chic' stanova s oglasnika – kako god ih zvali, ponovno su u trendu

Vintage tepisi najavljivani su kao jedan od trendova u čijem povratku ćemo uživati neko vrijeme i to u varijanti da izgledaju rabljeno i dotrajalo. To nas ne bi trebalo ni čuditi jer odgovara cijeloj estetici popularizacije second handa, rasta potražnje za vintage namještajem, kombiniranja stilova, 'tihog luksuza' koji se često referira na izrazito klasične komade. A prema nekim dizajnerima upravo ovaj tip tepiha je gotovo pa bezvremenski komad koji će dati 'ono nešto' svakom interijeru. Na fotkama možete pronaći inspiraciju kako ove jeseni započeti stylish sezonu s novim/starim tepihom.

H&M Home (79,99 £), Zara Home (59,99 € - 289 €)

Pepco (30 €), Zara Home (34,99 € - 129 €)

Zara Home (119 € - 169 €), Pepco (25 €)

Foto: Instagram, H&M Home, Pepco, Zara Home
Objavljeno: 18.09.2023. u 15:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p