DIZAJN I ARHITEKTURA

Ovo je prvi ‘isprintani’ 3D hotel na svijetu i izgleda zaista prekrasno!

3D tehnologija osvaja suvremenu arhitekturu!
3D printanje u posljednjih nekoliko godina osvaja sve veće i ambicioznije arhitektonske projekte. Nakon što su znanstvenici sa Sveučilišta Maine stvorili impresivni "Biohome 3D" - 3D tiskanu kuću koja se u potpunosti može reciklirati i napravljena je od prirodnih materijala - i 3D tiskani javni paviljon napravljen od reciklirane plastike, 3D printanje prešlo je i u svijet luksuznog ugostiteljstva, a riječ je o impresivnom hotelu koji će vas osvojiti na prvu!

Smješten u dalekom Teksasu, arhitekt Bjarke Ingles potpisuje hotel koji će se nalaziti na 62 hektara pustinje Zapadnog Teksasa. Ovaj impresivni projekt sadržavat će luksuzne apartmane s kupolom, zajedničke sadržaje, okrugli infinity bazen te kupke i kuhinje na otvorenom. Osim hotelskog aspekta, posjed će uključivati kuće za odmor s dvije, tri i četiri spavaće sobe, a koje će biti dostupne za kupnju i koje će vrlo vjerojatno motivirati bogataše na kupnju kuća za odmor upravo na ovoj lokaciji. Svaka rezidencija i soba dizajnirane su kako bi maksimalno povećale doživljaj pustinje, a što je posebno naglašeno krovnim prozorom i zadivljujućim pogledom na okolnu planinu Davis.

Budućnost 3D arhitekture

 “3D printer ne mari za složenost dizajna, svejedno mu je izrađuje li zakrivljene, kupolaste oblike ili pak hiperbolične paraboloide," kazao je investitor projekta koji ne krije optimizam oko budućnosti 3D arhitekture. I zaista, 3D printanje nudi strukture koje se mogu izgraditi u znatno kraćem vremenu od standardne zgrade, proizvodi strukture s manje otpada, a ono najvažnije - 3D stambene kreacije 350% su jače od domova i hotela izgrađenih tradicionalnim metodama, što samo po sebi zvuči prilično obećavajuće! Iako točan datuma otvorenja prvog 3D hotela još uvijek nije poznat, sve detalje o projektu otkrijte ovdje!

Objavljeno: 23.03.2023. u 10:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p