DIZAJN I ARHITEKTURA

Pantone otkrio boju 2024. godine: Nježna nijansa simbolizira zajedništvo i unutarnji mir

'Peach Fuzz'

Pantone je organizacija koja na globalnoj razini diktira trendove i standarde u komunikaciji bojama još od 1963. godine. Pantone sustav usklađivanja boja (PMS) standardizirani je sustav koji pokriva čak 2161 boju, primarni cilj ovakve standardizacije je podrška industrijama kao što su dizajn, grafički dizajn, modni dizajn, tisak. Svake godine u prosincu Pantone odabire boju koja će obilježiti sljedeću godinu. Nakon prošlogodišnje snažne Viva Magenta boje, 2024. obilježit će jedna topla i nježna boja.

Peach Fuzz je topla nijansa koja se nalazi negdje između ružičaste i narančaste. Ova nježna boja odgovor je na zajedničke izazove s kojima se svi suočavamo i želju za stvaranjem ugodnije okoline za sve. Tako je istaknuto da je suptilno senzualna, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz nijansa breskve koja donosi osjećaj dobrote i nježnosti, prenosi poruku brige i dijeljenja, zajednice i suradnje. Topla i ugodna nijansa koja ističe našu želju za zajedništvom s drugima ili za uživanjem u trenutku tišine i osjećaju utočišta koji to stvara.

Peach Fuzz nijansa kao boja godine donosi ideju o prijeko potrebnoj pauzi koju nerijetko osjećamo, što je objašnjeno ovako: 'U vrijeme previranja u mnogim aspektima naših života, naša potreba za brigom, empatijom i suosjećanjem postaje sve jača kao i naše zamisli o mirnijoj budućnosti. Podsjećamo se da je vitalni dio življenja punog života imati dobro zdravlje, izdržljivost i snagu za uživanje u njemu. Da je u svijetu koji često naglašava produktivnost i vanjska postignuća ključno da prepoznamo važnost njegovanja vlastite nutrine i pronađemo trenutke predaha, kreativnosti i ljudske povezanosti usred užurbanosti modernog života.'

Pomalo neočekivana nijansa asocira nas i na estetiku ranih 2000-tih pa bi se moglo reći da ima neki 'old school' senzibilitet prilagođen modernom digitalnom dobu. U interijerima ovo je nijansa koja će stvoriti osjećaj dobrodošlice i topline. Što se tiče modnog i beauty svijeta Peach Fuzz se najviše provlači kroz meke i bogate teksture te glowy lookove. U svakom slučaju ovo je boja koja donosi slatku i delikatnu estetiku.

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.12.2023. u 11:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p