HRVATSKA MODA

Platnene torbe sa šaljivim motivima kao apsolutni hit ovoga ljeta

Simpatične platnene torbe koje se moraju pronaći i u vašoj kolekciji!

Bez obzira na to jeste li već započeli svoj godišnji odmor ili se tek pripremate za polazak na isti, ono što se mora pronaći u baš svakoj ljetnoj kolekciji jest platnena torba. Unazad nekoliko sezona platnene torbe postale su apsolutni hit, a volimo ih jer su se pokazale sjajnom zamjenom za klasične torbe u koje gotovo pa ništa ne stane, ali i za omražene plastične vrećice koje će od sljedeće godine postati stvar prošlosti...

Prednosti platnenih torbi zaista je mnogo; od toga da nadohvat ruke možemo imati baš sve što nam je tijekom dana potrebno, pa sve do toga da ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevna modan izdanja, a kada svemu tome pridodamo činjenicu da ih i sam okoliš voli, zaista ne postoji razlog da se barem jedan model ne pronađe i u vašoj kolekciji. Prednosti platnenih torbi prepoznala je i omiljena ilustratorica Paula Sambolić, koja osim što svojim personaliziranim ilustracijama uljepšava brojne životne prostore, od nedavno njezine simpatične i šaljive ilustracije možete pronaći i na platnenim torbama. Kako je uopće nastala ideja za ovaj novi projekt i koja torba se već sada istaknula kao 'bestseller', otkrijte u nastavku!

Odnedavno tvoje ilustracije možemo vidjeti na platnenim torbama. Kako se je rodila ideja za ovaj projekt?


Ideja za ilustracije na torbama rodila se nekako spontano. Znala sam dobivati upite hoće li se moje ilustracije jednog dana naći i na nekim predmetima, a kako se bližilo ljeto, godišnji i odlazak na more palo mi je na pamet da bih mogla napraviti ljetne platnene torbe koje bi ženama mogle uljepšati vruće dane i odlazak na plažu, u kupovinu ili na kavu.

Koji sve motivi prevladavaju na tvojim torbama i koja je bila inspiracija?

Motivi su ljetni i dolaze u tri verzije. Jedna torba zove se “Spremna” i na sebi ima simpatičnu ženu sa šeširom na glavi. Ta žena sa sobom nosi ceker prepun stvari za plažu, toliko pun da one iz njega izviru, a u ruci ima veliki luftić. Na njezinim tankim nogicama su i broj prevelike natikače. Inspiracija za taj duhoviti element bile su mi uspomene iz djetinjstva gdje sam znala vidjeti djecu u tatinim natikačama, a i na kraju krajeva i sama sam kao dijete oblačila tatine natikače na plaži i to me uvijek nasmijavalo.

Druga torba nosi natpis “Okupana suncem” i na njoj sam nacrtala golu ženu koja se tušira sunčevim zrakama. Te zrake podsjećaju na kapljice i prekrivaju njezina intimna područja, tako da nitko ne mora brinuti oko čudnih pogleda noseći torbu (smijeh).

Treća torba je također igra riječima, zove se “Gušt(er)” i na njoj je žena u badiću koja gušta sunčajući se na ručniku dok su pokraj nje njezina torba, sunčane naočale, časopis, krema za sunčanje i morska zvijezda koju je prethodno izronila u moru. Inspiracija je, vjerujem, očita jer se za osobu koja se voli sunčati kaže da je gušter, a u isto vrijeme riječ gušter u sebi sadrži “gušt”.

Budući da od iduće godine korištenje plastičnih vrećica postaje stvar prošlosti, vidiš li platnene torbe kao najpraktičniju alternativu?

Apsolutno vidim platnene torbe kao torbe budućnosti. Veliki sam protivnik plastičnim vrećicama, trudim se educirati o problemu plastike i čast mi je da i ja svojim torbama mogu na neki, pa makar malen, način pomoći. Nedavno mi je stigao mail o uspješnosti peticije protiv uporabe laganih plastičnih vrećica koju sam potpisala i jedva veselim se danu kad će zabrana stupiti na snagu.

Kako se mogu naručiti torbe i koliko vremena je potrebno za njihovu izradu?

Torbe su već izrađene i spremne za slanje, tako da je samo potrebno poslati upit za narudžbu u obliku poruke na moj Instagram profil. Nakon što primim narudžbu, idući ju dan šaljem poštom, a ona stiže kroz nekoliko dana svom novom vlasniku.

Koja torba se već sada istaknula kao 'bestseller' i koja je nekako tvoj favorit?

Hmm, teško pitanje. To je kao da majku pitate da odabere najdraže dijete (smijeh). Sve su tu negdje, ali mogla bih reći da je “Spremna” u blagom vodstvu po pitanju narudžbi. Čini se da nas ima puno koji pretrpavamo torbe i onda satima tražimo mjesto na plaži na kojem će biti dovoljno mjesta da postavimo sve što smo ponijeli sa sobom!

Budući da je u pitanju ljetna kolekcija, planiraš li možda nešto i za jesen?

Ako odam tajnu, onda više nije zanimljivo! Imam nekoliko ideja vezano uz jesen i zimu, a vidjet ćemo što ću na kraju odabrati. Važno mi je i što moja publika misli i želi i to obavezno uzimam u obzir. Svakako će još mnogočega biti u Piccolasambina ponudi.

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.07.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p