DIZAJN I ARHITEKTURA

Prekrasan svjetionik u Istri s čarobnim pogledom

Lokacija na kojoj želimo biti već danas!

Ljeto je stiglo, pa je samim time krajnje vrijeme da počnete razmišljati o tome gdje i na koji način ćete ga provesti. Topli mjeseci idealan su period za bijeg od gužve te uživanje u oazi mira i tišine, a kako biste to i dobili potrebno je zaputiti se na magične skrivene lokacije koje će vas u potpunosti regenerirati i opustiti.

Ljeto je vrijeme za potpuni bijeg i distancu od stvarnosti te uživanje u laganom šumu valova i suncu. Budući da je većina morskih lokacija u ljetnim mjesecima izrazito napučena i gužvovita, ponekad valja pobjeći u skrivene dijelove hrvatske obale i izgubiti se u prekrasnim lokacijama koje oduzimaju dan na prvi pogled. Baš jedna takva smjestila se je u Istri, a riječ je o svjetioniku Marlera. Naime, ovaj svjetionik nalazi se na potpunoj osami, a dolazi s nestvarnim pogledom na more koje se nalazi svega nekoliko koraka od samog smještaja. Osim magične prirode, svjetionik, koji je izgrađen 1875. godine, u potpunosti je renoviran 2012. i to u šarmantnom rustikalnom stilu koji nije nametljiv niti napadan, već vrlo decentan i ugodan. Marlera je romantično mjesto u kojem je uživanje zagarantirano, a sve skupa sadrži tri sobe te može primiti šest ljudi.

Prekrasna pridoda doista nam je nadohvat ruke te nema potrebe ne iskoristi ono najbolje što imamo, a jedno ovakvo mjesto definitivno sjajno odgovara opisu. Ono što na ovoj vrsti odmora, osim uživanja, možete raditi je upustiti se u avanture ronjenja, kuhanja ukusnih jela, čitanje knjige ili večernje gledanje filmova u sanjivom dvorišnom dijelu svjetionika.

Vrlo dobra informacija je i to da se svjetionik nalazi svega 4 km od prvog naselja te 12 km od Pule, pa bilo što da vam zatreba možete u kratkom roku nabaviti. Marlera je osim za ljetne mjesece, odličan odabir i za neke druge jer svjetionik možete iznajmiti i kroz jesensko zimske mjesece. Ovakva mjesta definitivno su nešto što morate barem jednom iskušati jer smo sigurni da ćete se u potpunosti zaljubiti u čaroliju koju odmor na osami pruža.

Objavljeno: 28.05.2019. u 14:11
Tagovi: Istra

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p