DIZAJN I ARHITEKTURA

Prekrasna lampa koja je osvojila Instagram!

Unesite dašak luksuza u omiljeni prostor

U posljednih godinu dana instagramičnim interijerima je u potpunosti zavladao jedan specifičan model lampe koja svojim dizajnom neodoljivo podsjeća na palmu, a koja je oduševila javnost! Ako još uvijek ne znate o kojem modelu je riječ, pripremite se za pravu dizajnersku poslasticu koju ćete poželjeti odmah!

Ovu glamuroznu svjetiljku načinjenu od nojevog perja u originalu je osmislio britanski umjetnik i kolekcionar James Perkins za vlastitu kuću u Oxfordshieru. Od 2013. godine, od kada su gosti redovno počeli tražiti vlastite primjerke, Perkins započinje sa proizvodnjom u velikoj i maloj veličini. Danas je potražnja za ovom izrazito stylish lampom ogromna, a često se upotrebljavaju i u marketingškim kampanjama poput one za Osborne & Little i Harrods. Lampa je u potpunosti načinjena od lijevane smole i mjedi, a ručno je dovršena zlatom ili tekućom broncom, i to u Perkinsonovu domu.

Lepršavo perje daje lampi elegentan i razigran izgled, a dostupna je u četrnaest različitih boja. Ova svjetleća palma s pernatim listovima zauzet će središnje mjesto u bilo kojem okruženju te unijeti dašak luksuza u svaki interijer. Osvjetljenje je funkcionalan ukrasni alat svakog prostora i njegova se estetska funkcija nipošto ne smije podcjenjivati jer zaista može u potpunosti transformirati izgled prostora; pernate svjetiljke tako unose posebnu atmosferu i toplinu u dom čineći ga funkcionalnim i estetski udobnim.

Spomenute svjetiljke dio su Modern Grand Tour asortimana; luksuzne trgovine interijera sa sjedištem u Velikoj Britaniji no sve je više pristupačnijih inačica gotovo istog proizvoda, poput onih kakve nudi Etsy. Ove posebne svjetiljke prava su umjetnička djela, a odlično će se uklopiti u svaki stambeni, ali i poslovni prostor. Isto tako, upotreba pernatih komada nije ograničena samo na svjetiljke, već se može koristiti za izradu prekrasnih ukrasa, zidnih dekora ili pak stylish nadstrešnica; mogućnosti su beskonačne!

Objavljeno: 18.01.2020. u 14:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p