DIZAJN I ARHITEKTURA

Prekrasna villa u srcu Istre koja će vas oduševiti!

Savršena kombinacija modernog dizajna i ruralnog, istarskog krajolika

U unutrašnjosti istarskog poluotoka, nedaleko Poreča, niknula je veličanstvena kuća za odmor imena U za koju je zaslužan tim iz arhitektonskog studija Metrocubo. Kombinacija prekrasnog krajolika i kamenih kuća malo koga će ostaviti ravnodušnim, a posebice kada se radi o ovakvom modernom dizajnu koji rijetko viđamo u ruralnim, istarskim područjima.

Samo četrnaest kilometara od mora, kuća U smjestila se na zapanjujućoj istarskoj lokaciji gdje prekrasan krajolik prelazi u jedno od okolnih sela; Jurići. Pristup iz sela označilo je staro stablo, gdje počinje zid od suhog kamena koji vodi do moderno dizajnirane kuće koja će vas oduševiti na prvu. Geometrijski oblici daju poseban vizualni karakter samoj građevini, a koji na trenutke djeluju čak i iluzorno; i to zbog velike uloge koju sjena ima u čitavom projektu. Kombinacijom kamena, drva i stakla postignut je elegantni, luksuzni i izrazito moderni dizajn koji se savršeno uklopio u prirodu same lokacije koja je, tipično istarska. Dizajn je u svojoj srži odgovor na karakter same lokacije; između prirode i sela, arhitekt bira prirodu.


Jednako zapanjujuć je i sam interijer ville; dok se dnevne aktivnosti odvijaju u luksuznom prostoru dnevnog boravka, elegantno konzolno stubište odvest će vas do galerije koja povezuje čak četiri spavaće sobe. U dijelovima u kojima su spavaće sobe okrenute prema vrtu nalaze se dugačke lođe idealne za opuštanje i uživanje u prekrasnom pogledu. Otvaranjem i zatvaranjem velikih, drvenih grilja kontrolirate blokiranje ili filtriranje svjetla koje dopire do spavaće sobe, a koje će uvelike utjecati na ugođaj u prostoriji.


U pogledu na vrt možete uživati i iz veličanstvenog, dugačkog zatvorenog bazena na dijelu terase koji će biti u funkciji čitavu godinu, a veliki stakleni prozori učinit će i zimske boravke u ovoj prekrasnoj villi nezaboravnim! Više o samom projektu pročitajte na Vizkulturi!

Foto: Igor Popović
Objavljeno: 16.01.2020. u 13:30

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p